Читај ми!

Чеферин: Нисмо за повећани број учесника на Мундијалима

Председник Европске фудбалске уније Александар Чеферин рекао је да није задовољан планом Светске фудбалске федерације о проширењу Светског првенства 2026. године.

"Читао сам претходних дана разне идеје о проширењу Мундијала и веома је тешко одредити која је од њих тачна и да ли је нека уопште", рекао је Чеферин на конференцији после састанка Извршног одобра Уефе у Ниону.

Председник Фифе Ђани Инфантино се залагао за 40 учесника док је био кампањи за председника Фифе, а ту функцију је освојио у фебруару. Тај формат је математички проблематичан.

Предлог од 48 тимова предвиђа да 16 њих испадне после играња само једне утакмице у првом, плеј-оф колу. Преосталих 16 тимова би се прикључило истом броју тимова који су носиоци и тада би почело такмичење по групама према садашњем формату, који ће се користити у наредна два Мундијала. Одлука о проширењу биће донета на састанку Већа Фифе 9. и 10. јануара наредне године.

"Када нам Фифа буде предложила нешто озбиљно, а не да тумачимо само новинске чланке и интервјуе, онда ћемо моћи да кажемо колико желимо учесника из Европе на Светском првенству", рекао је Чеферин који је поновио да се на залаже за повећање учесника Мундијала с 32.

Уколико Фифа у јануару не промени борј учесника на СП, следећа шанса за то ће бити у мају на Конгресу у Бахрејну.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи