Читај ми!

Николић: Да полусезону завршимо у стилу

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је пред утакмицу са Чукаричким у Супер лиги да жели да његова екипа заврши полусезону у стилу у коме је одиграла последњих неколико месеци, али је истакао да серија резултата мора да има своју "круну".

"Улазимо у сам финиш јесењег дела првенства. Остале су две утакмице у шест календарских дана. Ми се налазимо у тој доброј серији од 13 победа и два ремија, што јесте један квалитетан резултат, али то није нешто што посебно радује ни мене ни играче, јер ако то нема круну на крају, онда је то била само фаза. Прво што желимо да урадимо је да јесењи део завршимо у стилу у коме смо га играли последњих неколико месеци. За то је потребна ванредна мотивација, у то нема сумње", рекао је Николић.

Партизан је други на табели, док је Чукарички 12, са 22 бода мање. Николић је рекао да поштује црно-беле са Бановог Брда.

"Чукарички заслужује све похвале и поштовање за све шта су урадили. Имали су дуго година стабилност у струци, што је атипично за Србију, завршавали су на трећем месту, играли Европу, освојили и један куп, када су у финалу победили Партизан. Дошло је сада до значајних промена... али заслужују поштовање. Садашњи тим има ; неколико врло искусних, али и много младих играча", рекао је Николић.

Тренер Партизана рекао је да је екипа тренирала на залеђеном терену и да мора да се прилагоди могућности да ће терен на Бановом Брду можда такође бити залеђен. Николић је рекао да очекује да његов тим поново буде "домаћи" на терену Чукаричког.

"Оно што је извесно, што је императив ове утакмице, што сам рекао и пре неколико недеља, да нико у овој држави не може желети више победу од нас и уложити више труда од нас. Такав приступ морамо да имамо у недељу и са таквим приступом морамо да окончамо првенство", рекао је Николић.

Сви у тиму Партизана су здрави осим Алена Стевановића, који због посекотине неће моћи да игра у последње две утакмице јесени. Николић је рекао да ће му тај играч много недостајати.

"Стевановића сам практично скинуо са списка због јако непријатне позиције, због чега ми је жао, јер је он један од играча који је доживео реафирмацију у полусезони. Он је спреман да се жртвује за тим, што је ретко, поготово на тим офанзивним позицијама, где је приметан егоизам. Ако неко посматра лаички или недовољно пажљиво, можда не примећује колико он значи тиму. Недостајаће нам, остали ће морати да се потруде да одраде његов посао. Намерно користим тај израз одрадити посао", рекао је Николић.

Утакмица Чукарички - Партизан игра се у недељу од 16.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво