Ивица Тончев нови председник нишког Радничког

Ивица Тончев изабран је за председника фудбалског клуба Раднички из Ниша. Он је за првог човека клуба изабран једногласном одлуком делегата на ванредној седници Скупштине клуба. На тој функцији требало да остане седам година, како је прописано Статутом, пише портал Јужне вести.

Тончев је у свом првом обраћању навео четири циља - да Раднички игра у Европи, да измири дугове у наредне три године, да и резултатски и организационо буде трећи клуб у Србији и да на Чаиру расту нови фудбалски асови.

Функција генералног секретара замењена је функцијом директора клуба и њу ће убудуће обављати, како је Тончев рекао, његов "добар пријатељ" Раде Баста.

Ивица Тончев је већ имао активности у српским фудбалским клубовима. Почетком 2000-их већ је био на челу тима са Чаира, а од новембра 2012. до августа 2015. године био је у Црвеној звезди као део тима задуженог за консолидовање београдског клуба.

Он је дугогодишњи члан СПС и тренутно је посланик у Скупштини Србије, а раније је био део кабинета бившег премијера Ивице Дачича.

Његов рођени брат Новица, такође народни посланик СПС, председник је Фудбалског савеза региона источне Србије и потпредседник Фудбалског савеза Србије.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 08. дец 2016, 17:23)
Саша [нерегистровани]

Председник

Знам да ће га многи напасти али мало људи га лично познаје и може да прича о њему. Добар је организатор посла, има кликер и воли фудбал. Нису га тек тако позвали и треба му пружити шансу да оправда указано поверење!