Читај ми!

Звезда први пут на "крову", Партизан дочекује Јавор

Фудбалери Црвене звезде први пут у историји заиграће на "крову" против Вождовца, док Партизан сутра дочекује Јавор у утакмицама 19. кола Суперлиге Србије. Јавор долази у Хумску са чак пет тријумфа заредом, али екипа Марка Николић има императив победе после ремија у Новом Саду против Војводине, која има нешто тежи задатак јер дочекује Напредак.

Дошао је тренутак да Црвена звезда гостује у дому "Змајева", на крову тржног центра у Заплањској улици.

До ове сезоне Вождовац је дочекивао вечите ривале на неком од алтернативних стадиона. Углавном је то било Обилићево здање. Међутим, ове сезоне челници Заједнице суперлигаша су омогућили Вождовцу да се осети као домаћин када игра против највећих српских клубова.
Партизан је у октобру гостовао на крову, а сада је ред на Црвену звезду. Црвено-бели и Вождовац се састају у 19. колу Суперлиге које је заказано за викенд.

Лидер шампионата и бранилац трофеја гостује "пробуђеном" Вождовцу откад је на клупу сео Илија Столица, што ће му бити четврти меч на страни у последњих пет дуела.

Интересантно да су црвено-бели славили на сва три претходна тешка гостовања (Чачак, Крушевац, Горњи Милановац), а кикснули пре два дана против Младости (2:2) на свом терену када су имали прилику да се одлепе од Партизана и Војводине на осам бодова.

Јавор долази у Хумску са чак пет тријумфа заредом, али екипа Марка Николић има императив победе после ремија у Новом Саду против Војводине, која има нешто тежи задатак јер дочекује Напредак.

Од осталих дуела издваја се онај у Нишу где последњепласирани Борац игра са Радничким, Нови Пазар чека Спартак, а неизвесно ће бити у у судару Бачке и Чукаричког.

Парови 19. кола, сутра: Нови Пазар - Спартак (13 сати), Бачка - Чукарички (13), Раднички Ниш - Борац, Радник - Рад (13), Вождовац - Црвена звезда (13), Војводина - Напредак (17), Партизан - Јавор (18). Понедељак: Младост - Металац (17).

Табела: Црвена звезда 45, Партизан 39, Војводина 39, Напредак 34, Младост 32, Раднички Ниш 28, Спартак 26, Јавор 26, Рад 21, Вождовац 21, Металац 20, Чукарички 20, Радник 17, Нови Пазар 12, Бачка 11, Борац 8.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи