"Орлићи" играју са Португалијом, Шпанијом и Македонијом

Ривали младе фудбалске репрезентације Србије на Европском првенству у Пољској, окупљени у Групи Б, биће Португалија, Шпанија и Македонија.

Формат Европског првенства за младе проширен је са осам на дванаест екипе. Практично, додата је једна читава нова група. Победници група и најбоља другопласирана екипа иду у полуфинале.

Континентални шампионат се игра од 16. до 30. јуна у шест пољских градова.

Селектор Томислав Сивић нема дилему да ће квалитет шампионата бити на високом нивоу – заправо, на највећем могућем нивоу.

„Све селекције имају квалитет. Као фаворити издвајају се Немачка, Енглеска, Португалија и Италија. У последњих 20 година ово је сигурно најјаче континентално првенство. Нема лаких противника. Када бисмо сами себи правили групу, тешко да бисмо изабрали ону у којој бисмо сигурно били први", истакао је он.

Што се тиче конкретно ривала у Групи Б, Сивић наглашава оно очигледно:

„Бити првак у овој нашој групи је једнако као и освојити Европско првенство."

Циљ селекције која обједињује шампионе Европе из Литваније из 2013. године и шампионе света са Новог Зеланда из 2015. године може бити само медаља.

"Прву утакмицу играмо са Португалијом. Они су фаворити уз Шпанце, а ми ћемо дати максимум и покушати да се боримо за медаљу."

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво