Читај ми!

Нова снага у српском футсалу

У нашој земљи коначно се појавила екипа која може парирати Економцу. У питању је Клуб малог фудбала Еуро Мотус који је ове сезоне дебитовао у првој лиги и који после девет кола води на табели са свих девет победа и четири бода више од неприкосновеног Економца из Крагујевца.

Иако је Eуро Мотус основан тек 2015, за само годину дана успели су да освоје национални куп победом у финалу над Економцем са 3:0 у Смедереву. Доминантно су ушли и у прву лигу Србије са свим оствареним победама у првој лиги Београда.

Тренутни су лидери на табели наше најквалитетније лиге са 27 бодова. Имају девет победа из девет одиграних мечева и четири бода више од Економца који је од 2007. освојио осам титула шампиона Србије за редом.

Ентузијазам београдског Еуромотуса пренеће се и на рад са младима, а према речима спортског директора Драгољуба Марковића желе да покрену рад са млађим категоријама и имају петогодишњи план развоја који би их ускоро могао одвести и у Уефа Футсал Куп.
У својим редовима већ сада имају и репрезентативце.

У питању је млади Јован Лазаревић, који се са само 19 година наметнуо новом селектору Иванчићу и стручњаци га сматрају најталентоваијим српским играчем. Лазаревић се нада да ће ускоро и са Еуро Мотусом бити у прилици да наступи и на евро сцени.

Футсал се на велика врата вратио у престоницу Србије. Еуромотус преданим радом и петогодишњим планом развоја већ наредне године жели и на Евросцену. Већ у четвртак очекује нас велики дерби у Крагујевцу, где би победом над Економцем могли да се учврсте на првом месту у Србији и приближе се свом примарном циљу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво