Коначно цветају "лале", реми Грчке и БиХ

Фудбалери Холандије победили су у гостима Луксембург са 3:1 и тако се попели на друго место Групе А квалификација за Светско првенство 2018. године.

Холандији је ово била друга победа у четири кола квалификација, а до ње су дошли после два гола Мемфиса Депаја и једног Арјена Робена. "Лале" сада имају седам бодова, три мање од Француске, која има један реми и три тријумфа.

Луксембург је изједначио из пенала Максима Шаноа, али није успео да уради ништа више против квалитетнијег ривала, тако да је остао на последњем месту, са учинком од три пораза и једног ремија, против Белорусије.

Швајцарска је задржала савршен учинак, пошто је код куће победила Фарска Острва са 2:0 и тако дошла до четврте победе у четири кола. Швајцарци сада имају 12 бодова, пет више од Мађарске, која је рутински победила Андору 4:0 и тако дошла до свог другог тријумфа.

Португалија је код куће победила Летонију са 4:1. Кристијано Роналдо је постигао два гола и промашио пенал, али је европски првак овим тријумфом дошао на друго место у групи, са девет бодова, три мање од Швајцарске.

Бугарска је код куће победила Белорусију са 1:0, иако су гости имали иницијативу и правили више шанси. Бугарској је ово била друга победа и сада има шест бодова, један мање од Шведске и Холандије у Групи А, које имају по седам.

Белорусија је и даље без победе, са учинком од два пораза и два ремија.

Кипар је после три почетна пораза савладао другог аутсајдера Групе Х, екипу Гибралтара са 3:1 и тако дошао до своје прве победе.

Фудбалери Босне и Херцеговине одиграли су 1:1 у гостима са Грчком.

БиХ је повела аутоголом Орестиса Карнезиса у 32. минуту, а изједначење домаћем тиму донео је Јоргос Цавелас у шестом минуту надокнаде времена.

Обе екипе су утакмицу завршиле са по десет играча. Един Џеко је у 80. минуту добио други жути картон, а Кирјакос Пападопулос директан црвени.

Грчка је друга са десет бодова, док је БиХ трећа са седам.

Прва у групи је и даље Белгија, која је код куће потпуно декласирала екипу Естоније са 8:1.

Дрис Мертенс постигао је хет-трик, док је Ромелу Лукаку дао два гола. "Ђаволи" имају све четири победе и 12 бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво