Муслин: Срећа прати храбре, Тадићу сломљен нос

Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да је задовољан због развоја утакмице са Велсом и освојеним бодом, а посебно је нагласио "храброст" нашег државног тима.

"Дошли смо да победимо, као и на свакој утакмици. Видевши сценарио, свакако је да сам задовољан јер смо изједначили у последњим минутима, али мислим да смо били бољи, више смо држали лопту, сами смо себи дали гол. Играли смо храбро, а кажу да срећа прати храбре", рекао је Муслин.

Србија је играла нерешено (1:1) са Велсом у Кардифу, и тако остала непоражена после четири кола квалификација за Светско првенство.

"Свака част мојим момцима, борили су се до краја, нису клонули духом. Желе да победе у свакој утакмици и то је добро. Види се да играмо квалитетан фудбал и поносан сам на своје играче", казао је селектор.

Муслинов тим је други у Групи Д са осам бодова, има два бода мање од водеће Ирске, два више од Велса, четири од Аустрије, шест од Грузије, а седам од последњепласиране Молдавије.

"Знао сам да ће бити тесно и види се да има изненађења у групи. Биће неизвесно до краја. Има још шест кола и до последњег се неће знати ко ће бити први", рекао је Муслин.

Један од најбољих српских играча Душан Тадић био је мета веома грубог старта Нила Тејлора. Муслин је навео да је фудбалеру Саутемптона сломљен нос.

"Видећемо још. Надам се због његовог клуба да није ништа страшно јер је у доброј форми. Поломио је нос, сигурно, али још не знамо да ли ће морати на операцију", додао је селектор.

Он је истакао да не замера Матији Настасићу због грешке после које је Велс повео.

"Индивидуалне грешке нас, нажалост, прате од почетка квалификација, али то се дешава, ништа не замерам. Противници нам не праве шансе и не дају голове из шанси, а ми смо све голове дали из изграђених шанси од почетка квалификација. Не могу да будем љут на Настасића, није намерно то урадио, свако има право да греши, али морамо да елиминишемо те грешке", казао је Муслин.

Селектор је објаснио зашто је Иван Обрадовић, који је накнадно позван у репрезентацију, почео на позицији крилног бека.

"Добро је изгледао на тренинзима. Посматрао сам га и у консултацији са помоћницима сам се одлучио за њега. Душко Тошић је мање тренирао са нама, а Обрадовић је играо седам-осам утакмица за други тим Андерлехта, а у Мехелену је (раније) играо ту позицију и видело се да нисмо погрешили", рекао је Муслин.

Србија ће у уторак играти пријатељску утакмицу против Украјине у Харкову, а наредну квалификациону 24. марта са Грузијом у Тбилисију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се