Сивић: Да покажемо Норвежанима ко је првак Европе и света

Селектор младе фудбалске репрезентације Томислав Сивић прихватио је улогу фаворита против Норвешке у баражу за Европско првенство и поручио да противник мора да буде свестан да игра против европских и светских шампиона.

"Долази нам најважнији меч ове године, свесни смо његовог значаја и улога пласмана на Европско првенство. Добро смо се спремили и сутра ћемо то доказати против добре репрезентације. Норвежани долазе на наш терен, у земљу шампиона и морају то да осете", рекао је Сивић на конференцији за медије.

Он је истакао да због повреда у првом дуелу сигурно неће играти Милош Вељковић и Михаило Ристић, а највероватније ни Марко Грујић, који би требало да буде спреман за реванш.

"Вељковић није могао да дође, али је Вердер послао његову дијагнозу и прихватили смо је. Грујић је дошао, одрадио је тренинг, али много је реалније да одигра други меч. Нећемо моћи да рачунамо ни на Ристића због повреде, али је конкуренција јака и други момци ће искористити шансу", рекао је Сивић и додао да ће уместо Вељковића у стартној постави играти Вукашин Јовановић.

На питање новинара како коментарише чињеницу да Србија боље игра у гостима, Сивић је имао спреман одговор:

"Имамо проблем са физичком припремом и углавном смо прве утакмице у циклусу играли у гостима. Зато ћемо дуеле са Норвежанима поделити на четири полувремена, па ће тамо и минутажу дозирати појединим играчима", oбјаснио је Сивић и осврнуо се на Норвежане.

"Поштујемо их, али не бисмо смели да их преценимо. Ми се питамо и желимо да покажемо да имамо много наших 'Едегарда' и играча који играју у великим тимовима попут Бенфике, Зенита, Лација... Имамо са чим да претимо и не бежимо од улоге фаворита".

Како је навео, циљ је победа без примљеног гола.

Десни бек Милан Гајић је позвао навијаче да пруже подршку са трибина и носе их до тријумфа.

"Много смо претходних дана причали за медије, а сада је порука свих нас је да ћемо разговарати на терену. У прошлости смо показали да народ има шта да види од нас. Сутрашња утакмица је печат ове генерације и позвао бих навијаче да нас подрже на стадиону", поручио је фудбалер Бордоа.

Прва утакмица баража између Србије и Норвешке игра се сутра од 18 сати на стадиону Партизана, док је реванш четири дана касније у Драмену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара