Читај ми!

„Орлићи“ савладали Молдавију на почетку квалификација

Омладинска репрезентација Србије (играчи до 19 година) успешно је почела квалификације за Европско првенство 2017. године у Грузији. Савладана је Молдавија са 2:0 (0:0). Први круг се игра у Старој Пазови, а противник Србије у другом колу у петак биће Малта. Последњег дана турнира, у понедељак, „орлићи“ играју против Шведске.

Орлићи су стигли до тријумфа тек у финишу меча, после велике борбе, у првом мечу првог круга квалификација.

Доминик Динга скратио је муке саиграчима и донео омладинској репрезентацији Србији веома вредна три бода у првом мечу првог круга квалификација за пласман на Европско првенство, које се идуће године одржава у Грузији. У сам смирај меча, Нишић је дуплирао тешко стечено вођство и оверио заслужену победу „орлића".

У мечу који је одигран по тешком времену, бројали смо картоне уместо голова, а селекција Молдавије се показала као веома борбена и дисциплинована екипа, која је дуго одолевела нападима квалитетнијег ривала.

Србија је на крају славила победу резултатом који је можда могао да буде и убедљивији, али су после свега виђеног три бода највреднија, јер ће из групе у наредну рунду квалификација да иду две првопласиране селекције.

У другом мечу, Шведска је лако изашла на крај са Малтом и убедљиво победила са 4:0.

У другом колу, 11. новембра, ривал „орлићима" биће управо Малта, а Шведска ће играти против Молдавије. Последњег дана турнира, 14. новембра, Србија и Шведска одлучују вероватно о победнику групе, а утеху у трећем месту потражиће Малта и Молдавија.

Наши омладинци имали су у овом мечу и подршку репрезентативаца младе и А селекције, који су посматрали сусрет са Молдавијом.

Стрелци: 1:0 Динга 84, 2: 0 Нишић 90+4.
Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови.
Гледалаца: око 300.
Судија: Тим Маршал (Северна Ирска). Помоћници: П. Робинсон (Северна Ирска), К. Бриксен (Данска).

Жути картони: Машовић, Рачић, Гојков, Влаховић (Србија), Туркан, Стина (Молдавија).

Србија: Илић, Гојков, Динга, Машовић, Бошњак, Бирманчевић, Николић (од 65. Аџић), Петровић, Рачић (од 88. Нишић), Златановић, Влаховић (од 73. Петров).

Молдавија: Ћеботари, Ћирилов, Крациун, Воропаи, Патраско, Стина (од 83. Ребкијук), Дрос (од 87. Нихаев), Туркан, Којокару, Ибреан (од 62. Домаскан), Гулчеак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се