Црвена звезда у четвртфиналу Купа Србије након четири године

Фудбалери Црвене звезде победили су друголигаша БСК из Борче са 3:0 (0:0) и отишли у четвртфинале Купа Србије.

 

Црвено-бели више од сат времена нису могли да пробију бедем БСК-а када је Славољуб Срнић један одбитак од стативе проследио у мрежу.

Неколико минута касније стрелац је био и Уго Вијеира, да би у финишу резервиста Петар Орландић из пенала ставио тачку на слабу представу на скоро празном стадиону "Рајко Митић".

БСК је у првом полувремену имао две одличне прилике да изненади домаћина, али је прво Жарко Жерађанин лоше шутирао после дуплог паса са Милошем Џугурдићем, а потом је Дамјан Ле Талек спречио погодак после грешке голмана Немање Супића и шута главом Марка Маринковића.

Тренер Миодраг Божовић одлучио је да "промеша" тим и укаже шансу појединцима са мањом минутажом у досадашњем току сезоне, добру партију пружио је Андрија Луковић, али није имао среће да постигне гол јер је два пута погодио стативу.

Црвена звезда је овом победом срушила лош низ у Купу, пошто је после четири године успела да прође међу осам најбољих у том такмичењу.

Божовић: Пролазак најважнији

Миодраг Божовић, нешто слично као и његов колега из Партизана јуче, истакао је да је пролазак једини што је важно у овој фази такмичења у Купу Србије.

"БСК је показао да је добра екипа и, иако је резултат убедљив, није било лако. Тек у другом полувремену смо успели да наметнемо своју игру и постигнемо голове. Утакмице у Купу су увек специфичне јер се игра само један меч и све је могуће. Најважније је да смо прошли даље и покушаћемо да догурамо што је могуће даље", рекао је Миодраг Божовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи