Просинечки: Хрватски клуб никад, али репрезентација...

Легендарни хрватски фудбалер Роберт Просинечки, актуелни селектор Азербејџана, изјавио је да нема шансе да ради у неком хрватском клубу, али да би једног дана радо био селектор.

"Да радим у хрватском клубу? Нема шансе, у њима се брзо искористе и тренери и људи", рекао је Просинечки у интервјуу за агенцију Хина.

Како је навео, не свиђа му се атмосфера у хрватском фудбалу, односно то што се чини да је Здравко Мамић његов апсолутни владар.

Ипак, одмах наглашава да са њим "нит' је добар нит' је лош", и напомиње да је направио и добре ствари.

"Постоји перцепција да Здравко Мамић води хрватски фудбал, да је апсолутни владар, што је можда и тачно, међутим, направио је и неке одличне ствари. Направио је клуб који у целој Европи знају. Нећу улазити у друге ствари, јер неко му је омогућио да буде 'газда'", рекао је популарни Жути.

Ипак, што се тиче репрезентације Хрватске, Просинечки има другачије мишљење.

"Па, ко не би волео да води Хрватску? Али, сада хрватска репрезентација добро гура, иако су сви од самог почетка били против Чачића и нису желели да он буде селектор. Мислим да је одрадио одлично Европско првенствено и само је мало недостајало среће и храбрости, а стартовало се добро и у квалификацијама за Светско првенство", закључио је Просинечки.

Некадашњи играч и тренер Црвене звезде сјајно је кренуо у квалификацијама за Мундијал са Азербејџаном и има седам бодова после три кола.

Он је додао да се нада да ће тај сан потрајати, мада, Азербејџан није фудбалска земља и више улаже у бокс или рвање.

Он је открио и да је од некадашњих саиграча у најбољим односима са Звонимиром Бобаном и Звонимиром Солдом и да са њима често пије кафу кад је у Загребу, као и да је са председником Савеза Давором Шукером у коректним односима, да се поштују, али да не пију кафу заједно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво