Партизан прекинуо серију победа, рекорд за Сашу Илића

Фудбалери Партизана и Радничког из Ниша играли су у Београду нерешено 1:1, у последњој утакмици 13. кола Суперлиге Србије. Саша Илић забележио 792. наступ за црно-беле чиме је постао играч са највише наступа за Партизан у историји клуба.

Црно-бели су прекинули серију од шест узастопних победа у домаћем шампинату и трећи су на табели са 26 бодова. Раднички је пети са 24.

Раднички је повео голом Милана Павкова у 31. минуту, а бод Партизану донео је Никола Ђурђић у 48.

Капитен Партизана Саша Илић ушао је у игру у 79. минуту и постао рекордер по броју одиграних утакмица за клуб из Хумске. Њему је ово био 792. наступ за Партизан чиме је на вечној листи претекао Момчила Вукотића.

У првих 25 минута утакмице није имало много тога да се види на терену стадиона у Хумској, најмање је било фудбала, а много више грешака и прекида.

Прва ситуација вредна помена догодила се у 28. минуту када је Ален Стевановић шутирао са 18 метара, али је лопта отишла поред гола.

Раднички је у 31. минуту повео, стрелац је био Милан Павков. Александар Јовановић је извео слободан ударац са око 25 метара, голман Партизана Филип Кљајић је слабо интервенисао, па је на одбијену лопту натрчао Павков и спровео је у мрежу.

Изабранци Марка Николића су до краја полувремена покушавали да стигну до изједначења, али су се гости из Ниша врло добро бранили, па се на одмор отишло резултатом 0:1.

Црно-бели су офанзивно ушли у друго полувреме па су већ у 48. минуту изједначили, а први гол у дресу Партизана постигао је Никола Ђурђић.

Саша Марјановић је извео корнер с леве стране, а Ђурђић се најбоље снашао на другој стативи после лоше реакције голмана Радничког Владимира Бајића.

Партизан је у 70. минуту имао сјајну прилику преко Уроша Ђурђевића, али се нападач црно-белих спетљао и практично додао лопту голману Радничког.

Екипа из Хумске је до краја утакмце имала још неколико прилика, али резултат се није мењао.

Један од најбољих играча Партизана од почетка сезоне, Бразилац Евертон повредио се одмах на почетку утакмице и терен је напустио већ у 12. минуту.

Партизан у наредном колу гостује у Сурдулици, док Раднички у Нишу игра против Војводине.

Резултати и стрелци 13. кола Суперлиге:

Спартак - Црвена звезда 1:1 (Петковић 64. аутогол - Радовановић 37. аутогол),
Бачка - Радник 0:2 (Радовић 41, 90+3)
Чукарички - Металац 2:1 (Доцић 38, Томић 56 - Ивановић 11),
Јавор - Младост Лучани 1:1 (Јовановић 36. пенал - Шатара 40),
Нови Пазар - Напредак 0:1 (Гобељић 10),
Рад - Борац Чачак 2:0 (Младеновић 76, 79).
Партизан - Раднички Ниш 1:1 (Ђурђић 48 - Павков 31).

Петак: Војводина - Вождовац 3:1.

Табела: Црвена звезда 32 бода, Војводина 29, Партизан 26, Напредак 25, Раднички Ниш 24, Младост 22, Спартак 18, Рад 18, Металац 15, Радник 15, Вождовац 14, Нови Пазар 11, Јавор 11, Чукарички 10, Бачка 10, Борац Чачак 8.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се