Читај ми!

Звезди бод у Суботици, Раднички одолео Партизану

Спартак и Црвена звезда су играли нерешено 1:1 у Суботици. Партизан на свом терену против нишког Радничког одиграо 1:1. У првој утакмици кола Војводина савладала Вождовац у Новом Саду.

Црвена звезда није успела да слави у Суботици, пошто је са Спартаком одиграла без победника - 1:1. Истим резултатом завршио се меч између Партизана и нишког Радничког.

Црвено-бели су повели у 37. минуту аутоголом Александра Радовановића, а изједначио је такође аутоголом Марко Петковић.

Фудбалери Спартака и Звезде одиграли су врло садржајно прво полувреме, било је прилика на обе стране, а црвено-бели су успели да искористе једну.

Домаћа екипа је боље почела меч, али је Звезда средином првог дела преузела контролу игре. У тим моментима је Марко Полетановић два пута био у прилици да затресе мрежу Спартака.

Изабраници Миодрага Божовића су до предности стигли у 37. минуту, а стрелац је био играч домаћих Радовановић. Анђелковић је центрирао с леве стране, лопту је чекао Предраг Сикимић, али је испред њега интервенисао Радовановић и послао лопту у своју мрежу.

Обе екипе су и истом ритму почеле и друго полувреме, а први су до гола могли играчи Спартака, то јест Огњен Мудрински, али је његов ударац главом одбранио Филип Манојловић.

Спартак је, ипак, стигао до изједначења у 64. минуту аутоголом Петковића. После корнера Спартака направила се велика гужва у казненом простору, а Петковић је неспретно реаговао и послао лопту и послао је у мрежу.

Звезда је у финишу меча на све начине покушала да стигне до гола и победе, али су фудбалери Спартака успели да се одбране.

Звезда је, после другог ремија од почетка сезоне, и даље прва на табели са 32 бода, док је Спартак седми са 18.  

Спартак у наредном колу гостује Металцу, док Звезда дочекује Рад. 

Фудбалери Радника из Сурдулице победили су у гостима екипу Бачке са 2:0. Стрелац јединог гола био је Никола Радовић у 41. минуту.

Радник је девети на табели домаћег такмичења са 15 бодова, док је Бачка на 13. месту са пет бодова мање.

Фудбалери Чукаричког савладали су Металац са 2:1, што је прва првенствена победа клуба са Бановог брда још од четвртог кола.

Металац је рано повео, поготком Ивице Јовановића у 11. минуту, али су Марко Доцић у 38. и Лукас Пјасентин у 56. донели преокрет и победу Чукаричком.

Чукарички после 13 утакмица има 10 бодова, а захваљујући победи над Металцем на свом стадиону успео је да се помакне са последњег места на табели Супер лиге. 

Последњи на табели је Борац, који је са 2:0 поражен од Рада на Бањици. Стрелац за домаћина био је Богдан Младеновић у 76. и 79. минуту.

Рад је победом избио на осмо место, на ком је престигао Металац, који је остао на три бода мање.

Напредак је забележио четврту везану победу, пошто је као гост са 1:0 голом Марка Гобељића у 10. минуту победио Нови Пазар.

Крушевачки клуб има 25 бодова, два више од Радничког из Ниша, који ће вечерас од 19.00 гостовати Партизану.

Јавор и Младост играли су нерешено 1:1. 

Фудбалери Партизана су у налету, а у Хумску долази чврст тим Радничког из Ниша, који је у блиској прошлости знао да одоли црно-белима у Београду и врати се кући без примљеног гола.

Главни адут тима Марка Николића за пробијање нишког одбрамбеног бедема биће поново Бразилац Леонардо, стрелац на претходних пет утакмица Партизана и тренутно фудбалер у најбољој форми у Србији.

Играчи Војводине победили су у Новом Саду екипу Вождовца са 3:1 (0:0) у првој утакмици 13. кола Суперлиге Србије.

Војводина је остварила шести тријумф у Суперлиги ове сезоне на Карађорђу и задржала максималан учинак, али и друго место на табели, са два бода мање од лидера Црвене звезде.

Тим Ненада Лалатовића славио је головима Филипа Малбашића у 47. минуту, Александра Палочевића у 55. и Николе Трујића у 64, док је једини стрелац за госте из Београде био Јован Стојановић у 53. минуту.

Резултати и стрелци 13. кола Суперлиге:

Спартак - Црвена звезда 1:1 (Петковић 64. аутогол - Радовановић 37. аутогол),
Бачка - Радник 0:2 (Радовић 41, 90+3)
Чукарички - Металац 2:1 (Доцић 38, Томић 56 - Ивановић 11),
Јавор - Младост Лучани 1:1 (Јовановић 36. пенал - Шатара 40),
Нови Пазар - Напредак 0:1 (Гобељић 10),
Рад - Борац Чачак 2:0 (Младеновић 76, 79).
Партизан - Раднички Ниш 1:1 (Ђурђић 48 - Павков 31).

Петак: Војводина - Вождовац 3:1.

Табела: Црвена звезда 32 бода, Војводина 29, Партизан 26, Напредак 25, Раднички Ниш 24, Младост 22, Спартак 18, Рад 18, Металац 15, Радник 15, Вождовац 14, Нови Пазар 11, Јавор 11, Чукарички 10, Бачка 10, Борац Чачак 8.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво