Читај ми!

Убедљива победа Партизана против Вождовца

Фудбалери Партизана победили су на гостујућем терену Вождовац са 3:0, у утакмици 12. кола Супер лиге Србије и остварили шесту узастопну победу у првенству. Голеда је виђена у Чачку, где су Борац и Спартак ремизирали 3:3, Радник је био бољи од Новог Пазара, а Раднички из Ниша од Бачке.

Голове за Партизан постигли су Леонардо у 23. минуту, вођство је дуплирао Бојан Остојић у 55. минуту, а коначан резултат поставио је Евертон у 73. минуту.

Фудбалери Партизана су на терен изашли обучени у мајице са ликом убијеног вође навијача тог клуба Александра Станковића.

Партизан је после шесте узастопне победе трећи на табели са 25 бодова, а Вождовац је претрпео шести пораз и има 14 бодова на 10. месту.

У првих 45 минута није много тога виђено на стадиону Вождовца, а црно-бели су били бољи за један гол.
Изабраници Марка Николића су углавном имали лопту у поседу, док су домаћи играчи тражили шансе из контранапада.

Прва шанса виђена је у 15. минуту, али је добар ударац Алена Стевановића "одбранио" Леонардно од кога се лопта одбила на путу ка голу Марка Милошевића.

Црно-бели су повели у 23. минуту а стрелац је био Леонардо који је тако постигао свој шести гол у првенству.

До краја првог полувремена није било голова нити великих прилика а једино узбуђење догодило се када је Милош Михајлов у 41. минуту оштро стартовао са две ноге са леђа на Леонарда, па га је судија Милорад Мажић искључио.

После 10 минута игре у наставку предност Партизана дуплирао је Остојић. Корнер са десне стране извео је Ален Стевановић, а Остојић је био најбољи у скоку и главом послао лопту иза леђа Милошевића, што је био његов први гол за црно-беле. Само два минута касније Евертон је сјајно шутирао са више од 30 метара, покушао је да лобује голмана домаће екипе али је лопта погодила стативу.

Питање победника решено је у 73. минуту после гола Евертона. Леонардо је започео контранапад, упослио је Немању Михајловића, а он је у казненом простору пронашао Евертона којем није било тешко да затресе мрежу Вождовца. До краја није било већих прилика.

Резултати и стрелци 12. кола:

Вождовац - Партизан 0:3 (Леонардо 23, Остојић 55, Евертон 73).
Борац - Спартак 3:3 (Зоћевић 11, Јовановић 21, Галвао 76 - Милић 27, 32, Стојковић 65).
Металац - Јавор 1:1 (Јовановић 72 - Миловић 87)
Радник - Нови Пазар 3:1 (Радовић 37, Милинковић 41, 86 - Аливодић 22).
Раднички Ниш - Бачка 1:0 (Апостоловиц 83)

Петак:

Напредак - Рад 2:0 (Вукановић 3, Урошевић 20).

Недеља: Црвена звезда - Чукарички (15.00), Младост - Војводина (17.00).

Табела: Црвена звезда 28 бодова, Војводина 26, Партизан 25, Раднички Ниш 23, Напредак 22, Младост 18, Спартак 17, Металац 15, Рад 15, Вождовац 14, Радник 12, Нови Пазар 11, Бачка 10, Јавор 10, Борац 8.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара