Читај ми!

Буњевчевић: Критике нас неће поколебати

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Горан Буњевчевић рекао је данас да се не обазире на критике и да ће се и убудуће правити селекције од играча из Суперлиге како би се подизао њихов квалитет.

"Критике нас неће поколебати јер ћемо наставити да радимо. Можда неком смета што се трудимо и радимо, али сигурно због тога нећемо стати. Свесни смо проблема, детектовали смо их и радимо на његовом решавању. Значи нам и реакција играча, који су ово окупљање видели као велики подстрек и схватили га на прави начин. Зато ћемо када год нам се укаже прилика окупљати најперспективније фудбалере из Суперлиге и потрудићемо се да подижемо њихов квалитет", рекао је Буњевчевић агенцији Бета.

Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин саставио је Б екипу коју чине играчи из Суперлиге Србије, а то је наишло на различите реакције у јавности.

Екипа суперлигашких фудбалера је у четвртак изгубила са 3:0 у пријатељској утакмици од Катара у Дохи.

"Селектор Муслин имао је велику жељу да повремено окупља најперспективније играче из Суперлиге како бисмо ширили базу потенцијалних репрезентативаца. Према првобитном плану ова селекција која је путовала у Доху требало је да одржи неколико тренинга, али када се појавила понуда из Катара прихватили смо је јер смо проценили да ће то бити добар тест за ове момке", казао је Буњевчевић. Он је рекао да Катар има много натурализованих играча и да њихов савез чини све да се што боље спреми за Светско првенство 2022. године, када ће бити домаћин.

"Били смо свесни да утакмица неће бити нимало лака, посебно због чињенице да ће ови момци после само једног одрађеног тренинга, први пут играти заједно. Међутим, резултат нам није био у првом плану, јер смо хтели да се уверимо у могућности најперспективнијих играча из наше лиге које смо у овом тренутку имали на располагању", казао је Буњевчевић.

Према његовим речима, утакмица је била замишљена као тренинг и добра провера, о чему говори податак да је игран пред празним трибинама и да није било преноса, на чему је инсистирао домаћин.

Буњевчевић је истакао да ће новчана средства, која је ФСС зарадио гостовањем у Катару, бити искоришћена за поправљање фудбалске инфраструктуре у Србији.

"И о томе смо размишљали када смо се одлучили да прихватимо понуду Катара. Акције помоћи општинским фудбалским савезима су већ почеле, помоћ је већ донирана Сурчину и Лучанима. Та акција ће се наставити, а ова средства која смо прикупили од утакмице у Дохи биће употребљена управо у сврху развоја фудбала. Желимо да омогућимо што је могуће боље услове за стварање играча. Том циљу смо веома посвећени. Жеља је и да имамо добру сарадњу са фудбалском федерацијом Катара која много улаже у фудбал", рекао је Буњевчевић.

Он је навео да је за април следеће године у плану одлазак са млађим категоријама и обилазак Аспајр академије, на чијем је чену Иван Браво, који је био на челу стратешког планирања развоја у Реал Мадриду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво