Читај ми!

Кафу: Још памтим спектакл против Звезде 2006. године

Легендарни бразилски фудбалер Кафу, један од најбољих десних бекова у историји фудбала, највећи успех на клупском плану достигао је 2007. године када је са Миланом освојио трофеј Лиге шампиона. Кафу је изјавио да никада неће заборавити радост после тријумфа против Ливерпула (2:1), али и подсетио да је пут до трофеја водио преко Београда.

Кафу истиче да ће му меч у Атини заувек остати у сећању, посебно због болног пораза од истог ривала у "лудом финалу" у Истанбулу две године раније, али и признао да је сличан осећај имао када је претходно у трећем колу квалификација са Миланом елиминисао Црвену звезду.

"Фантастичан је осећај освојити Лигу шампиона, то је велика ствар и срећа. Још израженије је што смо две године раније изгубили у оном чувеном финалу против Ливерпула, којем смо се касније реванширали. Увек емоције раде када се освоји такав трофеј, а због имена ривала, оне су биле дупло израженије", рекао је Кафу Тањугу приликом "Туре Лиге шампиона" коју организује Уникредит банка у Београду.

Милан је баш тог лета 2006. године захватила афера "Калчополи" и било је питање да ли ће уопште играти квалификације, играчи су већ били на одмору "раштркани" широм света, али је УЕФА накнадно дала зелено светло и пут ка "ушатом" пехару водио је преко Црвене звезде.

"Прошло је много времена, не сећам се баш свих детаља, али  знам да је када смо победили Црвену звезду био исти осећај као да смо освојили Лигу шампиона. Нико није био у клубу, чекали смо вести на одмору. Тада сам одржавао форму са једним тимом из Бразила и сви смо добили лепе вести. Нисмо били најбоље спремни, јер није лако када немаш времена за то. Нећу да кажем да нисмо заслужили накнадно место, иако може и тако да се гледа".

Израбраници тадашњег тренера "росонера" Карла Анћелотија избацили су Црвену звезду укупним резултатом 3:1, а Кафуу је у сећању остала одлична атмосфера који су навијачи направили у реваншу у Београду.

"Знали смо да неће бити лако, што је и нормално у последњој фази квалификација за Лигу шампиона. Био сам импресиониран атмосфером када сам дошао на стадион, било је невероватно... Могу само да замислим како је то када имаш такву подршку својих навијача", рекао је Кафу, рекордер репрезентације Бразила са 142 утакмице.

Кафу је 11 година играо у италијанској Серији А, за Рому и Милан, поручивши да је водио велике битке против Синише Михајловића и Дејана Станковића, али и открио да су се дружили ван терена.

"Томић је био мој саиграч у Роми, а памтим Михајловића и Станковића, играче које веома респектујем и ценим. Били су велики фудбалери, баш сам се зближио са њима, дружили смо се и ван терена", рекао је Кафу и прокоментарисао учинак Михајловића из прошле сезоне у великану са Сан Сира.

"Сезона је била брза за Милан, а Михајловић није имао времена да у потпуности пренесе искуство и знање на тим. Сигуран сам да ће у будућности показати квалитет. Желим му све најбоље у каријери", закључио је Кафу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи