Читај ми!

Пехар Лиге шампиона пред Новосађанима

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председница Извршног одбора "Уникредит банке Србије" Чила Ихас и бивши голман Црвене звезде Стеван Дика Стојановић су у Градској кући у Новом Саду открили оригинални трофеј Купа шампиона и тако означили други дан Туре трофеја Уефа Лиге шампиона, коју представља "Уникредит банка".

Уз звуке химне тог фудбалског такмичења, камион у којем је изложен оригинални трофеј се сместио на Трг слободе, где ће бити паркиран до 21 сат.

Вучевић је рекао да је почаствован што је други пут у прилици да као градоначелник поздрави госте и домаћине Туре трофеја Уефа Лиге шампиона.

"Има много симболике у овој години, јер се навршава 25 година од освајања Купа шампиона од стране ФК Црвене звезде, 50 година од Партизановог уласка у финале тог такмичења и 50 година од прве титуле државног првака ФК Војводине", рекао је Вучевић.

Он је нагласио да такве манифестације промовишу праве вредности и узоре на које треба да се угледају млади, истакавши да је Нови Сад одувек био спортски град, а да многобројне медаље, пехари и успешно организована спортска такмичења доказују да само континуирано улагање у спорт даје праве резултате.

Током акције, "Уникредит банка" је на Тргу слободе, у сарадњи са компанијама "Адидас", "Нисан" и "Мастеркард", организовала "Лигу малих шампиона", такмичење за најмлађе фудбалере, које су отворили члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и Дика Стојановић.

Дика Стојановић је малишанима причао како је у финалу Купа шампиона у Барију 1991. године одбранио пенал, што је пресудило ко ће победити у мечу са француским шампионом, екипом Олимпика из Марсеја.

"Наше дугогодишње партнерство са овим престижним такмичењем показује сву нашу страст, не само према фудбалу већ и према свему ономе што захтева тимску игру, која је неопходна како би се остварио успех", рекла је председница Извршног одбора "Уникредит банке Србије" Чила Ихас.

Тура трофеја борави у Србији до 2. октобра, а, након Новог Сада, посетиће Београд 1. и 2. октобра, и затим наставља своје пропутовање кроз Босну и Херцеговину, Хрватску и Мађарску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво