Алардајс понудио оставку, Енглеска после 67 дана добија новог селектора

Селектор репрезентације Енглеске Сем Алардајс је понудио оставку, после само 67 дана на дужности, због скандала око нуђења савета о "заобилажењу" правила о трансферима играча (правила која се тичу забране такозваног власништва треће стране), пренели су британски медији.

Како је пренео Мирор, очекује се да ће Фудбалски савез Енглеске (ФА) прихватити оставку, а саопштење се очекује током вечери.

Алардајс је поподне разговарао са председником Савеза Грегом Кларком и извршним директором Мартином Гленом, када је и понудио оставку.

Бивши тренер Сандерленда ће тако, после 67 дана и једне утакмице, напустити репрезентацију Енглеске.

Он је у јулу потписао двогодишњи уговор са Савезом, наследивши Роја Хоџсона, а британски медији спекулишу да ће га на клупи репрезентације заменити Гарет Саутгејт.

Британски дневник Телеграф објавио је снимке, за које тврди да су из августа, на којима се види Алардајс како разговара са прерушеним новинарима, који су тврдили да су представници једне азијске фирме. На снимку се чује како Алардајс говори да се правила о власништву играча треће стране могу заобићи.

Телеграф је навео да је посао од 400.000 фунти склопљен са селектором, који би требало да представља фирму и да буде главни говорник на догађајима. Алардајс је рекао новинарима да сваки договор мора прво да одобри ФА. Селектор је састанку са лажним бизнисменима у Лондону присуствовао у друштву свог агента Марка Кертиса и финансијског саветника Шејна Молонија. На снимку се чује како Алардајс свог претходника зове "Вој", због Хоџсонове говорне мане. Селектор је критиковао и некадашњег асистента Гарија Невила, а оценио је да је одлука да се потроши 870 милиона фунти да се поново изгради Вембли "глупа".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво