Тријумф Партизана под Рудником у "пресудној утакмици сезоне"

Партизан је у Горњем Милановцу наставио низ позитивних резултата. Црно-бели су савладали Металац (1:0) у десетом колу Суперлиге Србије, захваљујући сјајном голу Леонарда, али и, ономе на чему инсистира тренер Марко Николић (који је овај меч окарактерисао као "можда и пресудан у јесењем делу шампионата"), изузетно дисциплинованој игри у све четири фазе игре.

„Најтеже утакмице за Партизан (и Црвену звезду) су оне после вечитог дербија", каже позната реченица - која међутим и није флоскула. Дуели након емотивног пражњења у мечу са највећим ривалом заиста јесу компликовани. То је у случају Партизана само појачано и наглашено чињеницом да су црно-бели гостовали вероватно и најтврђој екипи домаћег шампионата (примили до овог сусрета само шест голова, од чега само два на свом стадиону).

Партизан је напао од самог почетка, много играча је посветио завршници напада. Међутим, то присуство великог броја фудалера у данас белим дресовима није омогућило ривалу да стигне до прилике из офанзивне транзиције, пре свега захваљујући одличном стајању црно-белих и интелигентном позиционирању играча у последње две линије.

Гости су нападали, али две најбоље прилике које су створили стигли су из ударца из слободног ударца, односно ударца са дистанце. Оба пута егзекутор акција био је Марко Јевтовић.

Црно-бели су много лакше улазили у прилике у наставку меча. Никола Ђурђић и Урош Ђурђевић (посебно он) пропустили су феноменалне шансе. На њихову, али и срећу екипе из Хумске, Леонардо је у 61. минуту - иако је до тада можда био и један од слабијих играча у пољу Партизана - постигао феноменалан погодак.

Партизан је ове недеље победио и Напредак у Купу са 3:1, тако да му је ово била укупно пета узастопна победа у свим такмичењима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво