Фифа против утакмице између Републике Српске и младе селекције Србије

Према одлуци Светске фудбалске федерације (Фифа), неће доћи до одигравања пријатељске утакмице између репрезентације Републике Српске и младе селекције Србије 19. новембра у Бањалуци поводом обележвања 100 година фудбала у БиХ, рекао је генерални секретар Фудбалског савеза РС Родољуб Петковић.

"Није ми јасно одакле различити аршини за правно идентичне асоцијације какве су ФС Републике Српске, Федерације БиХ, Корзике, Каталоније, Канарских Острва и сличних регионалних асоцијација које без проблема већ годинама играју утакмице оваквог типа", истакао је Петковић.

Он је нагласио да је ФСРС испоштовао све одредбе статута националне асоцијације, светске и европске федерације, као и да је све ишло преко ФС БиХ, али да нису наишли на разумевање.

Према његовим речима, Извршни одбор ФС БиХ донео је на седници једногласну одлуку да се подржи захтев за одобрењем одигравања ове пријатељске утакмице.

"У оквиру наше асоцијације нема никаквих проблема, а ФСРС ће и даље тражити одговор зашто Фифа није одобрила ову утакмицу", истакао је Петковић.

Према његовим речима, у образложењу Фифе наводи се да ФСРС није њен члан, као и да није члан Европске фудбалске уније (Уефа), што, како каже, није истина, јер је ФС члан обе асоцијације путем ФС БиХ.

Петковић је нагласио да, познавајући прописе Фифе, не може бити оптимиста да ће ова утакмица ипак бити одиграна, али да ће ФС РС настојати доказати да је у праву.

"Повод за одигравање ове утакмице, обележавање стогодишњице фудбала у БиХ, није тако чест и не може се пуно земаља у Европи и свету похвалити таквим стажом", оценио је Петковић.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво