Партизан лако до осмине финала

Фудбалери Партизана пласирали су се у осмину финала Купа Србије, пошто су на свом стадиону у шеснаестини финала са 3:1 победили Напредак из Крушевца.

Голове за Партизан, актуелног освајача Купа Србије, постигли су Урош Ђурђевић у 19. и 36. минуту и Леонардо да Силва у 25. Стрелац јединог поготка за Напредак био је Алекса Вукановић у 56. минуту.

Партизан је пред око 1.000 навијача на свом стадиону уписао четврти узастопни тријумф и потврдио да се налази у успону форме.

Црно-бели су повели из прве праве прилике на утакмици, у 19. минуту. После прекида са десне стране који је извео Саша Марјановић, лопта је на другој стативи дошла до Ђурђевића, чији први шут је био изблокиран, да би из другог савладао голмана Напретка Николу Петровића.

Наставио је Партизан офанзивну игру, и у 25. минуту удвостручио предност. Бразилац Леонардо да Силва је искористио неодлучност у одбрани Напретка и после соло продора је шутирао са око пет метара и затресао мрежу Крушевљана.

После сличне акције у 36. минуту и дуплог паса Леонарда и Николе Ђурђића на левом боку, Партизан је дошао до трећег гола. Бразилац је из сличне позиције као у 25. минуту шутирао, али му је овај пут Петровић одбранио ударац, да би на њу натрчао Ђурђевић и снажним ударцем повисио резултат на 3:0.

Црно-бели су у друго полувреме ушли нешто опуштеније, па је Напредак у 56. минуту успео да смањи разлику. Слободан Урошевић је извео корнер с десне стране, а највиши у скоку био је Алекса Вукановић, који је са око три метра главом савладао Филипа Кљајића.

Напредак је у 60. минуту имао добру ситуацију пред голом Кљајића да приђе на гол заостатка, али је одбрана Партизана овај пут после корнера Урошевића у последњем тренутку интервенисала испред Марка Гобељића, који је остао сам на пет метара од гола.

Гости из Крушевца су у 71. минуту остали с десеторицом играча на терену, пошто је Џеси Секидика добио други жути картон због прекшаја над капитеном Партизана Мирославом Вулићевићем.

Партизан је до краја утакмице имао неколико прилика да дође и до убедљивије победе, али је голман Петровић сваки пут добро интервенисао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара