Звезда убедљива у Челареву, изненађења у Борчи и Жаркову

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у осмину финала Купа Србије, пошто су у Челареву савладали ЧСК са 3:0. БСК бољи од нишког Радничког. Зонаш Жарково, после бољег извођења пенала, елиминисао екипу Металца.

Звезда је сигурном игром дошла до осмине финала Купа. Голове за црвено-беле постигли су Марко Полетановић у 32, Александар Луковић у 72. и Предраг Сикимић у 83. минуту.

Тријумф шампиона могао је да буде и убедљивији, али капитен Луковић у 39. минуту није искористио пенал.

Фудбалери Жаркова, члана Београдске зоне, направили су највеће изненађење у шеснаестини финала Купа Србије, пошто су после пенала победили члана Супер лиге, екипу Металца.

Тим из Горњег Милановца водио је 2:0 на полувремену, али је филијала Рада успела да изједначи, а онда је била боља и у извођењу пенала.

Фудбалери БСК-а из Борче пласирали су се у осмину финала Купа Србије, пошто су на свом терену победили прволигаша Раднички из Ниша са 1:0.

Победнички гол постигао је Александар Цветковић у 80. минуту. Он је погодак постигао главом после корнера који је извео Жељко Заграђанин.

Раднички је од 75. минута имао играча мање, пошто је црвени картон добио Никола Станковић, који је руком, као последњи играч одбране, спречио контранапад.

Тренер Радничког Милан Раставац извео је на терен скоро идентичан састав као онај који игра у Супер лиги, али је БСК, који игра у Првој лиги Србије, данас био за нијансу бољи.

Једина изгледна прилика пре гола виђена је у 66. минуту, када је Заграђанин из БСК-а преварио противничке играче и шутирао, а лопта је прошла голмана Владимира Бајића, али је Александар Игњатовић избио са гол-линије.

БСК је у 86. минуту имао још једну велику прилику, али је Бајић одбранио "зицер" Милану Јокићу.

Резултати:

БСК Борча – Раднички Ниш 1:0
Инђија – Вождовац 0:0
Колубара – Младост Лучани 0:4
Младост Бачки Јарак – Нови Пазар 1:4
ЧСК Пивара – Црвена звезда 0:3
Пролетер – Јавор 0:1
Радан Лебане – Чукарички 0:5
Синђелић – Јагодина 1:5
Земун – Борац Чачак 0:0 (пеналима 4:5)
Полет Љубић – Радник Сурдулица 0:1
Жарково – Металац 2:2 (пеналима 5:4)
Партизан – Напредак (18.00)
Слобода – ОФК Београд (19.00)
Војводина – Бежанија (20.00)

Рад и суботички Спартак у уторак су изборили пласман у осмину финала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара