Репрезентативци Србије: Имамо лепу прилику, морамо да је искористимо

Фудбалери Србије са здравом дозом самопоуздања очекују почетак квалификација за Светско првенство.

Андрија Павловић рекао је да верује да екипа има квалитет да се пласира на Светско првенство у Русији и да је важно да на прави начин започне квалификације.

"Ово је нови почетак за нас, окупили смо се, мислим да имамо лепу перспективу и атмосферу. Неће бити лако, екипе у нашој групи су се добро показале на Европском првенству, али верујем у наш тим. Мислим да имамо квалитет да прођемо групу, да не мислим, не бих био овде. Много нам значи подршка публике, поготово што почињемо ново поглавље у овој години. То је једна од кључних ствари", рекао је Павловић.

Фудбалери Србије ће у понедељак од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" у Београду играти против Ирске, на почетку квалификација за Светско првенство 2018. године.

"Много је важан начин на који отвараш свако такмичење. Играмо на домаћем терену, имамо добру шансу да отворимо квалификације како треба и уз подршку публике кренемо правим путем ка Русији", рекао је фудбалер Копенхагена.

Упитан да ли за њега има места у тиму, Павловић је одговорио: "Чим сам овде, мислим да има места за мене".

"Све је на селектору, задовољство ми је да сваки пут дођем на окупљање. Селектор ће одлучити, а бићу расположен да одиграм све што од мене буде захтевао", навео је Павловић.

Он је на констатацију о лошем учинку нападача у својим клубовима, рекао да ће се екипа посветити пре свега тактичком делу.

"Они играју на брзе контранападе, морамо да пронађемо решење како да пробијемо њихов чврст блок, а сигуран сам да хоћемо", рекао је Павловић.

Репрезентативац Јагош Вуковић, фудбалер јако доброг турског Коњаспора, рекао је да екипа спремно дочекује утакмицу и да сумња да ће Ирска напасти у Београду.

Фудбалер Гента Стефан Митровић истакао је да екипа одлично ради и да спремно мора да дочека утакмицу у понедељак.

"Тим је спреман психички и тактички. У пријатељским утакмицама се видео изузетан помак у нашој игри. Веома је важно да навијачи стану иза нас, ово је веома важан циклус утакмица и морамо да се пласирамо на Светско првенство. Важно је да смо добро анализирали противника", рекао је он.

Упитан да ли је на нападачима велики притисак, Митровић је рекао да цела екипа мора да помогне како би нападачи добили више шанси.

"Притисак није само на њима, него на свима. Не могу они сами, сви заједно морамо да помогнемо нападачима да уђу у шансе. Познато је шта селектор захтева. И раније смо ванпросечно радили на тренинзима, али имам утисак да се сада конкретније ради на стварима које захтева утакмица. То ће нам помоћи да спремно дочекамо противника. Екипа се прилагодила новом систему игре, одлично се ради пресинг, што је најважније", рекао је Митровић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи