Победе Арсенала и Челсија, први тријумф Лестера

Фудбалери Арсенала и Челсија забележили су победе у трећем колу Премијер лиге, савладавши Барнли, односно Вотфорд. Лестер савладао екипу Свонсија 2:1 и забележио први тријумф у новој сезони. У дербију дана, Тотенхем и Ливерпул играли без победника - 1:1.

Фудбалери Лестера, шампиони Енглеске, остварили су прву победу у сезони, пошто су на свом терену победили Свонси са 2:1 у трећем колу Премијер лиге.

Екипа Клаудија Ранијерија је до тријумфа дошла головима Џејмија Вардија у 32. минуту и Веслија Моргана у 52. Стрелац јединог поготка за Свонси био је Лирој Фер у 80. минуту.

Лестер је у 56. минуту из једанаестерца могао да дође до трећег гола, али је Лукаш Фабијански одбранио ударац Ријада Махреза.

"Лисице" после три одигране утакмице заузимају девето место са четири бода, док је Свонси 15. са три.

Челси је на свом терену са 3:0 победио Барнли и тако наставио серију добрих резултата на почетку сезоне.

Голове за екипу Антонија Контеа постигли су Еден Азар у деветом, Вилијан у 41. и Виктор Мозес у 89. минуту.

Српски репрезентативци Бранислав Ивановић и Немања Матић одиграли су цео меч за "плавце" који имају максималан учинак после три одигране утакмице. Барнли је 12. на табели Премијер лиге с три бода.

Лондонски Арсенал је у гостима са 3:1 победио Вотфорд, те тако остварио први тријумф у сезони. "Тобџије" су до вођства стигле у деветом минуту поготком Сантија Казорле из једанаестерца, да би Алексис Санчес у 40. повисио на 2:0.

Немачки фудбалер Месут Озил је у првом минуту судијске надокнаде времена постигао трeћи гол за Арсенал и практично решио утакмицу већ у првом полувремену.

Вотфорд је у другом делу меча био нешто агресивнији, те је до јединог гола на утакмици дошао у 56. минуту, а стрелац је био Роберто Переира.

Арсенал на табели Премијер лиге заузима седмо место с четири бода, док је Вотфорд 18. с једним.

У осталим мечевима Евертон је са 1:0 победио Стоук, док су утакмице Саутемптон - Сандерленд и Кристал Палас - Борнмут завршене нерешено - 1:1.

Од 18.30 састају се Хал и Манчестер јунајтед.

У недељу се играју последња два меча, ВБА - Мидлсбро и Манчестер сити - Вест хем.

Реми Тотенхема и Ливерпула у дербију кола

Фудбалери Тотенхема и Ливерпула одиграли су у Лондону нерешено 1:1, у дерби утакмици трећег кола Премијер лиге.

"Црвени" су повели у 43. минуту голом Џејмса Милнера из једанаестерца. Пенал је досуђен пошто је Ерик Ламела саплео Роберта Фирмина.

Екипа Јиргена Клопа је у другом делу утакмице имала више прилика, а шансе нису искористили Садио Мане и Фирмино, као и Жоел Матип који је погодио пречку.

Тотенхем је изједначио после једне од ретких прилика. Ерик Дајер је центрирао са десне стране, Ламела је додао до Данија Роуза, који је у голом у 72. минуту донео бод лондонском тиму.

Тотенхем тако ни осму узастопну утакмицу није успео да победи Ливерпул у првенству.

Лондонски тим је после три кола непоражен, пети је на табели са пет бодова, а Ливерпул, који је у прве три утакмице играо на гостујућим теренима, заузима осмо место са бодом мање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво