Божовић: Покренута је хајка против ове Звезде

Црвена звезда поново (вреди ли уопште причати "поново" ако се понавља читаву деценију) неће играти европска такмичења. Тим који има велики број странаца – искусних странаца – прво је поражен од Лудогореца, а онда и од Сасуола, оба пута убедљиво. Све ово генерисало је одређено незадовољство дела оног дела јавности који навија за црвено-беле, што се Миодрагу Божовићу не допада. Углавном је о томе говорио на конференцији номинално посвећеној мечу са Новим Пазаром...

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да његову екипу очекује тешка утакмица у Новом Пазару после елиминације из квалификација за европска такмичења, али да верује да његови фудбалери поседују квалитет да освоје три бода у Новом Пазару.

"Очекује нас психолошки тешка утакмица због испадања из Европе и у таквом нерасположењу путујемо у Нови Пазар. Али шта је ту је, морамо да се окренемо домаћем првенству. Биће тешко, али ова екипа има квалитет и снагу да освоји три бода", рекао је Божовић.

Фудбалери Звезде у недељу од 17.00 играју на гостујућем терену против Новог Пазара утакмицу седмог кола Супер лиге Србије. Црвено-бели улазе у дуел после елиминације из квалификација за Лигу Европа од италијанског Сасуола.

"Биће теже него прошли пут у Пазару и због ове елиминације, али и због тога што они сада имају јачи тим, али ми смо озбиљна екипа за нашу домаћу лигу. Надам се победи", рекао је он.

Божовић је најавио да ће одморити четворицу или петорицу играча у сутрашњем дуелу, међу којима ће бити и Александар Катаи, за кога се спекулише да ће напустити Звезду.

"Ништа не знам о томе. Мада постоје наговештаји да би могао да оде, за сада нема ништа конкретно", додао је он.

Божовић је рекао да је "кренула хајка у медијима против страних играча" и да би неки волели да се врати време када је "Звезда губила од Радничког из Крагујевца на свом терену и када је свима било досадно на стадиону, када су људи спавали на утакмицама".

Новинаре је занимало да ли Божовић сада прави планове за нову сезону, пошто је у неколико наврата рекао да "није имао довољно времена да направи тим за ову сезону".

"Све зависи да ли ћу остати овде. Ако ми дозволе да радим, радићу, ако ми не дозволе - нећу радити. Не тражим алиби, ако неко мисли да сам крив и да треба да одем, то није проблем. Ми смо преко ноћи склапали екипу, није било времена, не може ништа преко ноћи. Ако упоредите с другим клубовима, ово све изгледа као аматеризам. Треба да се направи допунска селекција играча, а ове утакмице су показале ко од играча може да игра на каквом нивоу. Сада су нам ствари кристално јасне", рекао је тренер црвено-белих.

Тренер Звезде навео је да би већ у децембру или јануару требало да се прави тим за наредну сезону уз постојећи костур тима и евентуална појачања, али да ни тада успех неће бити гарантован.

Упитан за стратегију у зимском прелазном року, Божовић се прво насмејао, а онда рекао да је стратегија да "преживимо".

"Сада смо у бункеру, у рововима и циљ је да се извучемо. Јавно мњење се распуцало, прави негативну климу око клуба, траже промене, а не знају шта би после њих. После сваке промене буде још горе. Најбоље је овако како је за сада", рекао је Божовић.

Он је додао да ће из Звезде отићи "један или двојица играча", али да не мисли да ће Уго Вијеира да буде међу њима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво