Божовић: Покушали смо; Ди Франческо: Играли смо колико је било потребно

Сасуоло је бољи тим од Црвене звезде и као такав иде у Лигу Европе. Ево шта су о двомечу, али и још неким стварима из ширег контекста, рекла двојица тренера...

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је његова екипа гајила наду да може да победи италијански Сасуоло у реваншу плеј-офа Лиге Европа у Београду, али да их је рано примљени гол доста пореметио.

"Гајили смо наду да можемо да победимо Сасуоло, али рано примљен гол нас је пореметио, па је после било психолошки тешко да се вратимо. На крају ми је драго што смо изједначили и што нисмо изгубили. Немам шта да замерим играчима, борили су се колико су могли", рекао је Божовић новинарима на стадиону "Рајко Митић".

Фудбалери Црвене звезде одиграли су у Београду нерешено 1:1 са италијанским Сасуолом у реванш мечу баража за Лигу Европа и тако завршили учешће у том такмичењу.

У првој утакмици прошлог четвртка Сасуоло је на свом терену победио са 3:0.

"Јуче сам овде говорио да се нисмо борили у првом мечу, да нисмо довољно трчали. Читава екипа није била у добром стању, а ја не знам разлог тога. Нисмо им пружили отпор и то нас је посебно коштало. Можда смо били мало уморни, јер смо одиграли 10 утакмица за 40 дана. На то нисмо баш навикли, а и имали смо играче који су касно дошли", рекао је Божовић.

Он је рекао да мисли да "ова екипа Звезде има будућност уз одређене корекције" и додао да су црвено-бели ове сезоне "покушали да направе резултат у Европи".

Публика је на стадион "Рајко Митић" звиждуцима испратила Пабала Моучеа и Џона Руиза када су излазили из игре.

"Публика има право да искаже незадовољство, али ја сам тренер. Нисам видео ко није желео да игра. Можда је неко слабије одиграо, али није био играч који није имао жељу да игра", казао је Божовић.

Упитан да ли ће наставити да са "истим жаром и жељом" води црвено-беле, Божовић је рекао да има.

"Знате како како је говорио друго Тито - 'Радимо као да ће бити 100 година мира, а спремамо се да сутра буде рат".

На питање да ли ће Александар Катаи напустити клуб, Божовић је рекао да "не зна шта ће бити".

"Зависи од понуде. У суштини, Звезда је претходне године највише зарадила од продаје играча. Ситуација је таква да мора од тога да живи. Када додје приватизација и када неко да паре, Звезда ће онда моћи да задржи играча", казао је Божовић.

Тренер Сасуола Лука ди Франческо рекао је да му је драго што је његова екипа изборила пласман у Лигу Европа, али да жали што у Београду није победила Црвену звезду.

"Добро смо отворили утакмицу с раним голом, али нисмо довољно добро завршили с још једним. Похвалио бих игру Звезде која је данас добро играла. Навијачи су били одлични", рекао је Ди Франческо новинарима после утакмице.

"Ову утакмицу смо одиграли професионално колико је требало да бисмо прошли даље. Форму ћемо градити у наставку сезоне. (Алесандро) Матри је имао четири - пет добрих шанси, али нисмо дошли до другог гола. 100 одсто шанси. Верујем да ћемо бити све бољи како време пролази", казао је Ди Франческо.

Он је додао да његов тим не размишља много о Лиги Европа.

"Без неких предвиђања сам. Ићићемо од утакмице до утакмице, па докле стигнемо", рекао је Ди Франческо.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара