Звезда без Европе десету сезону заредом

Фудбалери Црвене звезде одиграли су у Београду нерешено (1:1) са италијанским Сасуолом у реванш мечу баража за Лигу Европа и тако завршили учешће у том такмичењу. У првој утакмици прошлог четвртка Сасуоло је на свом терену победио са 3:0.

Сасуоло је повео голом младог Доменика Берардија у 28. минуту, а изједначење Звезди донео је Александар Катаи у 54. минуту. Жреб за групну фазу Лиге Европа одржаће се у петак од 13.00 у Монаку.

Пре него што кренемо да таксативно набрајамо занимљивије ситуације, вреди истаћи да је Црвена звезда одиграла боље него у првом дуелу пре седам дана (питање је да ли је уопште могуће да одигра горе), али да је и поред тога италијански тим био кудикамо бољи и поново је успео да створи на моменте заиста невероватну количину изванредних прилика.

На почетку саме утакмице тих прилика није било. Звезда је имала посед, али није успевала да уради нешто са њим, док је Сасуоло чекао прилику да нападне из контранапада.

Гости су управо после једне контре, у 13. минуту, имали сјајну прилику да поведу, али је Алесандро Матри у ситуацији "један на један" погодио стативу. Ово је само почетак спектакуларних промашаја овог фудбалера.

Звезда је у 20. минуту први пут озбиљније припретила. После једне комбинације Пабла Моучеа и Александра Катаија на десном боку, лопта је дошла до Мичела Доналда који није оклевао, те је одмах шутирао са око 20 метара, али је голман Андреа Консиљи био добро постављен.

Играо је домаћи тим отворено и тако оставио простора ривалу, који је лоптама ка нападачима лако долазио до прилика. Берарди је у 28. минуту искористио једну лопту иза одбрамбених играча Звезде, утрчао у шеснаестерац с десног бока, те двапут заломио Томаса Фибела и ударцем кроз ноге са око 10 метара савладао Дамира Кахримана. Сасуоло је имао још неколико удараца који су стизали из врло пожељних позиција на терену, али до гола више није стигао.

Црвено-бели су у 38. минуту, наш током највећих налета гостију, пропустили одличну прилику да дођу до изједначења. Џон Руиз је с левог бока проиграо Моучеа у шеснаестерцу, а овај је у ситуацији "један на један" шутирао право у Консиљија, да би се лопта потом одбила до Уга Вијеире, који је са пет метара промашио празан гол.

Почетком другог полувремена Сасуоло је умало удвостручио предност, али је Алесандро Матри (ко други?) после продора, у ситуацији када је сам био испред Кахримана, шутирао право у голмана Звезде. Само минут касније, исти играч покушао је главом са око седам метара после центаршута Доменика Берардија, али је био за мало непрецизан. Између поменутих ситуација, успео је и да промаши лопту када је био сам на петерцу.

Звезда је у 54. минуту казнила његове промашаје. Капитен Звезде Катаи пробио је кроз средину, одиграо дупли пас с Вијеиром, те добрим ударцем са око 20 метара савладао Консиљија.

Обе екипе у наставку сусрета имале су солидне прилике да дођу до вођства, које је већ тада имало само симболичну вредност. Доналд је десетак минута после изједначења покушао ударцем са око 25 метара црвено-белима да донесе преокрет, али је Консиљи зауставио његов ударац.

Сасуоло је чекао своје прилике из контранапада. У 67. минуту Берарди је на десној страни преварио Михајла Ристића, те одиграо у средину ка Матрију, који је лопту пустио до Фалчинелија, али је његов ударац завршио поред гола.

Црвено-бели су у 85. минуту после корнера с десне стране имали прилику да поведу, али је Фибелов покушај главом са око пет метара био лак задатак за Консиљија.

Утакмица је одиграна пред око 22.000 гледалаца.

Меч на стадиону "Рајко Митић" почела је минутом ћутања у част погинулима у разорном земљотресу који је погодио Италију.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво