Читај ми!

Фифа следеће недеље одређује висину Инфантинове плате

Међународна фудбалска федерација одредиће следеће недеље висину плате свом председнику Ђанију Инфантину. Фифа је саопштила да ће њена новоизабрана Комисија за накнаде средином следеће недеље одредити плату Инфантину и осталим високим званичницима светске куће фудбала.

Инфантино је 26. фебруара изабран за председника Фифа и од тада ради без уговора. Он је понуду за плату од два милиона евра уз додатне бонусе назвао "увредљивом".

Прошле године, тадашњи председник Фифе Сеп Блатер добио је три милиона долара основне плате из уговора, а такође су му исплаћене десетине милиона за Светско првенство и бонусе за дугорочан рад.

Спор око Инфантинове плате увећао је тензије између њега и тадашњег председника Фифиног панела Доменика Скале, који је у мају из протеста поднео оставку.
Фифа је саопштила да ће се Комисија за накнаде састати у среду, предвођена Словенцем Томажом Веселом, који је заменио Доменика Скалу. Та комисија ће одредити плату и генералном секретару Фифе Фатми Самури.

Скала је претходно одлучио да генерални секретар добије већу плату од председника Фифе. Исплате члановима Савета Фифе, који добијају годишњу стипендију од 300.000 долара, такође морају да добију одобрење комисије.

Блатерова плата је дуго година била добро чувана тајна, док Фифа у марту није саопштила детаље, када је осамдесетогодишњи Швајцарац напустио функцију после великог скандала и хапшења неколицине званичника Фифе поводом малверзација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво