Божовић: Звезда десет година није играла Европу...

Црвена звезда читаву деценију није играла европска такмичења. Након партије у Ређо Емилији од пре седам дана – слабе тактички, још слабије технички – многима делује да се овај непријатни низ неће прекинути. Међутим, на стадиону "Рајко Митић" уверавају да могу да одиграју боље него ли у првом дуелу (3:0), а последично томе онда и да победе италијански Сасуоло. Довољно за пролаз? Видећемо...

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је циљ његове екипе да победи италијански Сасуоло у реваншу баража за Лигу Европа, али да не жели да буде неваспитан и каже да ће црвено-бели победити са 4:0 или 5:0, иако је у фудбалу "све могуће".

"Извукли су нас напред у првој утакмици, имали су много простора, имају брзе играче који су нас казнили. Ми сутра морамо да победимо. У фудбалу је увек све могуће, али не бих желео да будем толико неваспитан и кажем да ћемо да победимо 4:0 или чак 5:0. Битно је да се ми боримо, да покажемо вољу, да пружимо максимум. Надамо се да ће срећа бити на нашој страни", рекао је Божовић на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Фудбалери Звезде од 20.30 у Београду играју против Сасуола, реванш утакмицу баража за Лигу Европа. Прошлог четвртка у првом мечу италијански тим је победио са 3:0. Голова је могло да буде и више у мрежи иза леђа Дамира Кахримана, само да је Сасуоло искористио још неке од многобројних прилика које је имао.

"С обзиром на то како смо одиграли прву утакмицу против Сасуола, надам се да не можемо да одиграмо горе од тога, да не можемо да одиграмо две тако лоше утакмице. Било би добро да сутра победимо и да се искупимо навијачима које смо много разочарали у првој утакмици. Нисам имао велика очекивања, не зато што је ова екипа лоша, већ зато што се прасе не гоји уочи Божића. Тако и са овом екипом, не може преко ноћи да се прави екипа, за то је потребно време. Нити смо ми толико лоши, нити је Сасуоло толико добар као што је био у првој утакмици", рекао је Божовић.

Тренер Звезде подсетио је да клуб у последњих десет година није играо у групној фази европског такмичења.

"Колико се сећам, Звезда је последњи пут играла Европу 2006. године. Прошло је десет година и није било Европе, а ви сада пишете као да само ове сезоне неће бити Европе. Прогласили сте малтешку екипу за лошу, да је Лудогорец лоша екипа, а Сасуоло, то што нема звучна имена, то је друга ствар. Сасуоло је претходне сезоне био највеће изненађење италијанског првенства и морамо бити опрезни. Њихов газда је ове сезоне продао играче за 42 милиона евра, а купио за 45, дакле уложио је три милиона", навео је он.

Упитан да ли би дошао на стадион да је просечан навијач Црвене звезде, Божовић је одговорио потврдно.

"Мој клуб игра против једне италијанске екипе и шта то мене брига што је Миодраг Божовић тренер. Ја бих сутра дошао да гледам моју Звезду, колико год добра или лоша она била"", рекао је он.

Новинаре је занимало и да ли ће бити промена ако екипа испадне из Европе.

"Овде се све ради стихијски, можда ће да дође нека стихија и све да нас почисти. Ми припремамо следећу утакмицу, а то је против Сасуолоа, а ако преживимо припремаћемо утакмицу против Новог Пазара. То је далеко, па иде пауза, има времена за све" рекао је тренер Звезде.

Упитан на чему заснива оптимизам да Звезда сутра може да победи, Божовић је одговорио да екипа жели да покаже да је први меч у Италији био пролазна слабост.

"Реалне основе за то су што смо ми Црвена звезда, што ћемо сутра играти на нашем стадиону, што ћемо имати подршку и то што нисмо одиграли нашу најбољу утакмицу у Италији. Желимо да покажемо да је прва утакмица у Италији била пролазна слабост", рекао је он.

Божовић је додао и да би екипи много значило да постигне гол у првих 15 минута утакмице.

"То би сигурно много значило, добили бисмо на самопоуздању. Видели сте синоћ како је Рома одиграла, јако квалитетно, али имала је два црвена картона. Ко зна у ком правцу може да оде сутрашња утакмица, разне ствари могу да се догоде, да се много тога поремети", рекао је Божовић.

Фудбалер Звезе Михајло Ристић рекао је да његова екипа тешко може да одигра лошије него што је играла у Италији.

"Морамо да се издигнемо изнад ситуације, да одиграмо најбоље што можемо и да се надамо да можемо да дођемо до жељеног резултата. Прави разлог лоше игре не бих знао да кажем, али вероватно смо тако играли јер сви играчи нису пружили максимум", рекао је Ристић и додао да је навикао да игра на месту левог бека и да ако је тренер оценио да игра добро на тој позицији, да је то онда "вероватно тако".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво