Добра увертира пред Лудогорец, Звезда боља од Металца

Фудбалери Црвене звезде савладали су на свом терену Металац из Горњег Милановца са 3:1 у другом колу Супер лиге и тако направили добру увертиру пред реванш меч са Лудогорецом у квалификацијама за Лигу шампиона.

Фудбалери Црвене звезде забележили су прву првенствену победу ове сезоне, пошто су на свом стадиону савладали Металац са 3:1 у другом колу Супер лиге.

Стрелци су били Џон Руис у 14, Уго Вијеира у 38. и Марко Полетановић у 68. минуту. Погодак за Металац у 78. постигао је Немања Младеновић.

Руису и Полетановићу су то били дебитантски голови у Звезди, док је Вијеира, други стрелац клуба прошле, постигао први погодак ове сезоне.

Звезда сада има четири бода. Црвено-бели ће наредну утакмицу играти у уторак, реванш сусрет трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Лудогореца, а потом ће у првенству гостовати Младости у Лучанима.

Тренер Миодраг Божовић је, као и у првом колу, променио већину играча у односу на тим који је играо у квалификацијама за Лигу шампиона. У првој постави је било чак осам нових играча.

Од оних који су играли у Разграду, у првих 11 били су само Дамир Кахриман, Гелор Канга и Зоран Рендулић.

Звезда је доминирала против Металца и лако стекла предност у првом полувремену, коју противник није могао да стигне.

Руис је савладао Немању Белића пошто се лопта после шута Давида Бабунског одбила до њега, док је Вијеира постигао погодак пошто му се лопта одбила када је покушао да дода саиграчу.

Полетановић је дао гол тако што му се после грешке одбране "отворио" пут ка голу Металца и он је шутем са 18 метара лако савладао Белића.

Гости су смањили заостатак после нове грешке Звездиног капитена Александра Луковића, који је изгубио лопту на својој половини, а Младеновић је остао сам пред Дамиром Кахриманом, који је закачио лопту, али је шут играча Металца био довољно јак, па је голман црвено-белих био немоћан.

Утакмица на стадиону "Рајко Митић" посматрало је 7.120 гледалаца, који су аплаузима поздравили Звездине фудбалере, који ће у уторак после 2:2 у Разграду дочекати Лудогорец у реваншу квалификација за Лигу шампиона.

Парови другог кола:

Субота: Рад - Вождовац (17), Јавор - Нови Пазар (19), Спартак - Раднички Ниш (20), Борац - Младост Лучани (20)

Недеља: Напредак - Партизан (19), Војводина - Бачка (20), Чукарички - Радник (20).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво