Лалатовић: Заслужили смо победу, имамо реалне шансе

Тренер фудбалера Војводине Ненад Лалатовић изјавио је да је његов тим у дуелу са Динамом из Минска заслужио победу, али да на жалост није стигао до ње и да Војводина има реалне шансе да у реваншу обезбеди пласман у наредну рунду квалификација за УЕФА Лигу Европе.

Лалатовић је на конференцији за новинаре одржаној по завршетку утакмице Војводина-Динамо Минск, чији је коначан резултат 1:1, рекао да је Војводина у утакмицу ушла одлично и да је прво полувреме одиграла баш онако како и треба и мора да игра.

"Од самог старта утакмице изашли смо јако високо и извршили притисак на њихову задњу линију, гол смо постигли из њихове грешке која је била плод наше агресивне игре. Знали смо да у другом полувремену можемо имати проблем уколико дозболимо њиховим играчима средине терена да имају дуже контакт са лоптом јер се ради о заиста одличним играчима", рекао је Лалатовић.

Он је додао да је његова екипа у другом полувремену била мање агресивна, али да је и даље стварала више шанси, те да је, како је рекао, на жалост због сопствене грешке примила гол из контранапада у самој завршници утакмице.

"У сваком случају показали смо да можемо да играмо равноправно са ривалом и да у реваншу имамо реалне шансе јер ако дамо само један гол они морају постићи два да би ишли даље" казао је Лалатовић и напоменуо да је током утакмице морао да изврши две принудне измене јер су се Труић и Палочевић пожалили на повреде, а није планирао да их замени.

Шеф стручног штаба Војводине је на питање новинара због чега је Војводина у првом полувремену била много боља него у другом, рекао да је његове играче у првом делу утакмице носила публика, а да је у другом полувремену и публика мало пала, а и његови играчи.

"Тешко је свих деведесет минута играти пресинг, а жао ми је што сви заједно на стадиону нисмо више желели победу" закључио је лалатовић и поновио да Војводина има активан резултат.

Тренер Динамо Минска Сергеј Боровскиј рекао је да је његов тим остварио позитиван резултат, али да је Војводина показала да је квалитетна екипа и да Динаму у реваншу неће бити лако.

"Имали смо изузетно јаког противника, у одбрани смо стајали јако добро, а на жалост направили смо само једну грешку због које смо и примили гол" рекао је Боровскиј.

Он је истакао да су измене које је извршио у другом полувремену дале резултат и да су донеле доста доброг његовој екипи.

Реванш утакмица између Динамо Минска и Војводине игра се у Белорусији у четвртак, 4. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво