Де Лаурентис: Игуаин је издајник, Јувентус је поступио прљаво

Први човек Наполија Аурелио Де Лаурентис није снебивљив човек одмерених изјава. Стога и није чудно када чујете да је Гонсала Игуаина назвао издајником, док је оно што је Јувентус урадио у вези са трансфером Аргентинца у Торино окарактерисао као "прљаво".

Јувентус је активирао откупну клаузулу од 94 милиона евра и остварио највећи трансфер у историји италијанског фудбала, док је Аргентинац постао најплаћенији играч Серије А са годишњом платом од 7,5 милиона евра.

"Схватили смо да ризикијемо одлазак Игуаина после изјава његовог брата, али нисмо их озбиљно схаватали јер смо мислили да неће отићи на овакав начин из клуба. Неки ће можда мислити да је претерано рећи, али ова прича добија пун смисао издаје и незахвалности", рекао је Де Лаурентис за "Коријере дело Спорт".

Контроверзни председник истиче да се Јувентус није понашао фер у преговорима, али да жели да затвори причу у "случају Игуаин".

"Постајала је клаузула, али је Јувентус одиграо прљаву игру и тајно обавио медицинске прегледе са играчем. Очекивао сам да ће се другачије понашати. Ипак, све је то фудбал и сентименталности нема места", поручио је Де Лаурентис.

Игуан је три сезоне провео у Напуљу, био љубимац навијача и први стрелац тима, због чега је његов прелазак у Јувентус (омражени Јувентус, симбол ниподаштавања богатог севера над сиромашнијим југом Италије) изазвао велико незадовољсто у граду под Везувом.

Овај 28-годишњи фудбалер је раније играо за Ривер Плејт и Реал Мадрид.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво