Црвена звезда над „лудом шумом“

Бугарски медији, склони "click bait" новинарству као и сви други било где другде, дуел између Лудогореца и Црвене звезде у трећем колу квалификација за Лигу шампиона назвали су „балканским ратом“. Неће бити ништа слично томе (и то не само јер у протоколу обе екипе, од толиких странаца, неће бити више од тек неколико Срба и Бугара). Биће то обичан меч две квалитетне екипе намерене да испуне исти циљ – да победе и пласирају се у плеј-оф елитног европског клупског такмичења.

Црвена звезда је нестабилно ушла у нову сезону. То није толико очигледно у овом моменту, посебно имајући у виду да је њен велики ривал, Партизан, према коме се у Љутице Богдана равнају као примарној референтној тачки (подједнако важи и обрнути случај), у сезону ушао много, много нестабилније.

Ипак, слабости постоје у игри Црвене звезде. Победе против Валете нису извојеване уз муку, а и како би биле против ривала који, уз све флоскуле („данас сви играју фудбал“), није ништа више од симпатичне екипе, али је екипа Миодрага Божовића у та два меча презентовала бројне мањкавости.

Црногорски тренер је говорио о оном очигледном, а то је о тренутку губитка поседа и свему ономе што се дешава од тада, па све до формирања дефанзивне структуре и уласка у фазу дефанзивне организације. Да, говоримо о дефанзивној транзицији. Невероватно је колико црвено-бели изгледају рањиви у тим моментима. Висока постављена задња линија (вероватно и превише високо), са недовољно брзим фудбалерима велики је проблем.

Уз то, Доналд и Ле Талек врло често не синхронизују своја кретања и позиционирање током поседа, због чега и нису у доброј позицији да штите кључне делове терена када лопту преотме ривал. Свакоме коме није јасно о чему је овде реч нека погледа било коју од шанси које је Валета направила у Београду, односно које је крушевачки Напредак направио и искористио на отварању Суперлиге.

Црвена звезда дуго није играла битнију утакмицу у Европи, па тако дуго није ни играла са екипом квалитета Лудогореца. Мораће много боље од свега што је показала до сада ако жели да савлада бугарског шампиона у два меча. На срећу, сасвим је очигледно да овај тим Црвене звезде и може много боље.

"Нема посебног притиска, нико није рекао да ћемо се пласирати у Лигу шампиона. Ова утакмица није 'бити или не бити', па чак и да изгубимо. После тога иде Металац, па реванш, али живот иде даље. Имамо шансу, али неће бити смак света ако не успемо. Код нас су стално неке битке", свесно је Миодраг Божовић покушао да смањи тензију пре овог сусрета.

Утакмица у Разграду између Лудогореца и Црвене звезде игра се од 20 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи