Божовић: Нико после меча са Лудогорецом неће завршити са животом

Миодраг Божовић још једном истакао да нико у Црвеној звезди није обећао Лигу шампиона, па због тога ни дуел са Лудогорецом не носи "бити или не бити" значај. Ибањес: Учинићемо све да вратимо Звезду тамо где дуго није била.

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је задатак његових фудбалера победа против Лудогореца и да ће први сусрет бити важнији од реванша у Београду, јер ће "много тога одредити".

"Ова утакмица је можда важнија од оне што ће се играти у Београду. Ако остваримо добар резултат, то би решило многе ствари. Играћемо онако како знамо и умемо. Тешко да ћемо да се бранимо. Играмо фудбал, на нашим утакмицама увек има голова, које очекујем и сутра", рекао је Божовић на конференцији за новинаре у Разграду.

Звезда ће гостовати Лудогорецу у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Према Божовићевим речима, треба урадити све што је у могућностима играча Звезде да се направи добар резултат, али да неће бити "смак света" ако се то не деси.

"Свака утакмица је прича за себе. Играчи немају никакав притисак јер нико није рекао да ћемо да се пласирамо у Лигу шампиона. Ово уопште није утакмица бити или не бити. Нико неће после ове утакмице да заврши са животом", казао је Божовић.

Како је рекао, евентуалним тријумфом у двомечу са Лудогорецом се његовој екипи указала шанса да игра бар Лигу Европе.

"Нисмо имали довољно времена за припрему, али ко нас пита", додао је.

Он је истакао да гласине око евентуалне казне Европске фудбалске уније (УЕФА) због навијачке кореографије на утакмици са Валетом уопште не ремете екипу.

"То ме уопште не ремети, а нисам приметио да ремети играче. Надам се да се то неће десити. Било би много срећних и задовољних, али се надам да тога неће бити", рекао је Божовић.

Тренер црвено-белих је захвалио тренеру Лудогореца Георгију Дерменџијеву, који је похвално говорио о Звезди као клубу.

"Имамо велики клуб, али треба да буде и велика екипа. Да би се створила велика екипа треба да прође много времена. Потребно је време да се направи састав који може успешно да игра у Европи и буде тим за респект", рекао је Божовић.

Утакмица Црвена звезда – Лудогорец ће се играти у уторак од 20.00 по средњеевропском времену на стадиону Лудогорец арена у Разграду.

Ибањез:

Фудбалер Црвене звезде, Аргентинац Луис Ибањес, рекао је да ће његова екипа дати све од себе да оствари што бољи резултат против Лудогореца, иако очекује тешку утакмицу на гостовању у Бугарској.

"Очекујемо да буде најбоље могуће за нас, али је сигурно да ће бити тешко. Ово ће нам бити јако важна утакмица јер можемо Звезду да вратимо на место где дуго година није била. Урадићемо све што будемо могли да забележимо добар резултат", рекао је Ибањес.

Звезда ће сутра гостовати Лудогореца у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

"Ништа се неће решити, можемо овде да добијемо или изгубимо, ту је и реванш у Београду", додао је Ибањес.

Леви бек је казао да је Лудогорец добра и уиграна екипа, коју познаје још из периода када је наступао за Динамо Загреб.

"Лудогорец је јако добра екипа која дуго игра заједно и што већ дуго година показује у Европи. Играо сам пре четири године против њих и пола екипе је исто као тада. Биће нам тешко и у Разграду и у Београду", казао је Ибањес.

Он је додао да је напад најопаснији део екипе Лудогореца, за коју је навео да је добар тим са много квалитетних индивидуалаца.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво