Томић остаје тренер Партизана

Иван Томић остаће тренер фудбалера Партизана, одлучено је данас после вишесатног састанка управе и шефа стручног штаба. Илиев: Сменом Томића показали бисмо слабост.

Томић је после састанка напустио стадион, али није желео да се обрати новинарима, које су избегавали и челници клуба. Потврда о останку могла се прво чути незванично, а онда је то потврдио и спортски директор Ивица Илиев.

"Размишљали смо шта може да се промени и побољша. Генерално, нико није потенцирао тему око статуса тренера. Разумем да је моменат и да многи хоће да нападају, што је било многих примера у историји Партизана. Били су порази као против Кроације, што је била национална трагедија, па се није мењало. Показали бисмо неозбиљност и слабост", рекао је Илиев.

Он је додао да у потпуности верује Томићу и играчима, истичући да очекује реакцију већ у Крушевцу против Напретка.

"Верујем у играче, а мењати тренера је улазак у зачарани круг. Спортски директор и тренер имају велику одговорност. Да ли правимо грешке? Праве их сви... Не можемо на основу једне или две утакмице да мењамо. Мислим да Иван може да извуче потенцијал из екипе. Светло које видим је прва утакмица са Заглебјем и она је показатељ", поручио је Илиев.

Њега је посебно погодила игра на отварању домаћег првенства против Бачке.

"И поред наше подршке да имају велики квалитет, игра је била срамна. То је поражавајуће. Навијачи су од 5. минута могли да погрдно певају. Сваки радник у Партизану се стиди јучерашњег издања. Шамар за струку и саме играче."

Према његовим речима, "тренутно је највећа трагедија то што Партизан није постигао гол око 300 минута.

"Прву утакмицу са Заглебјем одиграли смо фантастично и то је био почетак краја европске приче. Нисмо изгубили у реваншу, испали смо на пенале. Отишли смо у Пољску са сазњем да ћемо рутински обавити посао, а увучени смо у њихов ритам. Видело се после реванша да су играчи потиштени, омаловажени и у хаосу... Пре тога су били мајстори", оценио је Илиев и додао да нико не може да каже да је Партизан погрешио са појачањима.

"Моја највећа грешка је када сам причао о 'бомбама'. Вероватно није требало да их тако назовем. Кад су долазили Радовић и Ђурђић, цела Србија била је на ногама. Јанковић је показао да је велики потенцијал, као и Гогуа, па Евертон... Довели смо врхунске и перспективне играче", закључио је Илиев.

Партизан је прошле недеље елиминисан из европских такмичења већ на почетку, а у недељу је одиграо 0:0 са новим прволигашем Бачком у првом колу Супер лиге.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво