Мамић месечно Србину из Реметинца шаље 300 евра

Бивши челник фудбалског клуба Динамо Здравко Мамић сваког 21. у месецу шаље о 2.000 куна (око 300 евра) Србину Александру Тасићу, званом Аца (46), са којим се зближио док је боравио у притвору у Реметинцу, а недавно је у Загребу угостио и његову породицу која је из Србије дошла затворенику у посету.

Загребачки Јутарњи лист открива да је Тасић један од чланова групе "Пинк Пантер" кога је полиција са још неколико чланова те банде ухапсила у заседи у Загребу 2. јула прошле године, због оптужби да су планирали да опљачкају доставно возило Фине.

Наводно се управо на том познанству Мамића и "Пинк Пантера" базира информација како се спрема ликвидација главнога државног тужиоца Динка Цвитана, иза које, по тој информацији, стоји Мамић, подсећа тај загребачки дневник.

Тај податак, због којег је неформално осумњичен за наручивање Цвитановог убиства, Мамић је изнео на конференцији за новинаре прошле седмице у загребачком хотелу "Шератон", рекавши да му се сада покушава "напаковати" да с једном особом са којом је делио ћелију ствара некакву организација која покушава да изврши атентат.

"У затвору сам у соби био с једним Србином, једним Камерунцем и једним Албанцем. Када сам изашао из притвора, рекао сам да ћу им слати по 2.000 куна за кантину док год су у Реметинцу. Врло брзо након мене је отишао тај Камерунац, остала су двојица и ја сам томе Србину и томе Албанцу слао по 2.000 куна за кантину. У међувремену је Албанац некуда отишао на издржавање па сам изгубио контакт с њим, Србин је још увек у Реметинцу и ја му и даље шаљем по 2.000 куна за кантину", испричао је Мамић новинарима и додао да то чини сваког 21. у месецу.

У међувремену је, каже, када је изашао из притвора ступио у контакт са супругама и једног и другог затвореника – Србина и Албанаца.

Између осталог је рекао да је недавно угостио супругу и сина тог затвореника из Београда.

"Били су моји гости, ја сам их сместио, ја сам их дочекао и платио њихов боравак, играо се с тим малецким", испричао је Мамић и додао да је сада од тога створена прича неких, како је рекао, прљавих мозгова који праве причу да са слободе с неким људима у Реметинцу ствара некакву мрежу и спрема атентат на Цвитана и његову породицу.

Мамић, међутим, новинарима није открио ко је тај Србин из Реметинца. Позивајући се на своја сазнања, Јутарњи пише да је реч управо о Тасићу.

Тасић је, подсећа лист, прошле године ухапшен у Загребу с групом криминалаца из Србије, БиХ и Црне Горе, у спектакуларној акцији, а након једногодишњег поступка недавно је на основу Ускокове оптужнице неправоснажно на загребачком Жупанијском суду осуђен на три године и три месеца затвора.

Читаву шесточлану групу коју је предводио Дејан Костић (47) хрватска полиција је, по свему судећи, имала под надзором чим су ушли у земљу, а затим им је у телевизор подметнула камеру која их је снимала док су они планирали пљачку.

Када је акција финализована, Костића, Тасића, Тасићевог кума Милосава Весковића, Павла Стевића, Владу Томанића, као и Сашу Антонића, ухапсили су припадници специјалне полиције, јер је закључено да је реч о опасним особама.

У претрази њихових станова пронађена је аутоматска пушка и неколико пиштоља, лажне униформе специјалне полиције, мобилни телефони, велика количина муниције, а требало је да све то буде коришћено у пљачки.

Током суђења сва шесторица су у судницу довођена с ланцима на рукама и ногама будући да се радило о особама за које је полиција проценила да би могле покушати бекство.

Неки од чланова те групе повезују се са спектакуларном пљачком поште у Сплиту 2008. када је украдено 15 милиона куна. Дакле, реч је о људима који, премда се налазе иза решетака, сасвим сигурно имају везе у криминалном миљеу у региону, пише Јутарњи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара