Конте: Волим страст Енглеза за фудбалом

Нови тренер Челсија Антонио Конте рекао је да је јако срећан атмосфером у клубу и око њега, као и да ужива у страсти са којом се у Енглеској прати фудбал.

Конте је пре седам дана први пут водио Челси у пријатељској утакмици, а екипа је данас отпутовала у САД, где ће у три различита града играти пријатељске утакмице са Реал Мадридом, Ливерпулом и Миланом.

"Јако сам срећан после ових недељу дана. Одлична је атмосфера и приступ играча је сјајан, а однос са навијачима је нешто посебно. То је јако важно. Требаће нам времена, јер треба играчима да пренесем моју фудбалску идеју, мењаћемо рад и са физичког и са тактичког аспекта. Радујем се том раду", рекао је италијански тренер у интервјуу за клупски сајт.

Конте је највећи део играчке каријере провео у Јувентусу, са којим је освојио пет титула, од чега три током деведесетих година, када је италијанска прва лига важила за најбољу лигу на свету, због чега је замољен да упореди садашњу Премијер лигу и тадашњу Серију А.

"Разлика је велика. Премијер лига је другачија не само од италијанске лиге, већ и од других, јер је интензитет огроман. Овде можете видети играче како се бију по 95 минута, бум, бум, бум, што је фантастично. Серија А је можда у предности тактички, али ова лига вам даје фантастичну емоцију и страст, а утакмице умеју често да се реше и по истеку 90 минута", рекао је Конте.

Он је казао да би волео да се опробао у Енглеској као играч, али да је и сада пресрећан што је тренер у великом клубу, што само по себи довољно говори о циљевима.

"Ја сам тренер великог клуба, што значи да су циљеви јасни и да им се не може побећи. Слично је као у Италији - важно је борити се и на крају победити", рекао је Конте.

Он је казао да се опушта уз породицу, али и да му је усавршавање фудбала такође одмор.

"Опуштам се уз породицу, кад проводим време са ћерком и супругом. Волим и да гледам и да проучавам фудбал, то ме такође опушта, није ми то само посао", рекао је Конте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара