Лешњак: Основна амбиција је излазак у Европу

Тренер Чукаричког Милан Лешњак рекао је да је пласман у Европу и ове сезоне примаран циљ тог клуба, иако је оценио да ће бити тешко наћи се у врху Супер лиге.

"Клуб расте из године у годину, како организационо тако и што се тиче резултата. Наравно да нам је и ове сезоне у плану излазак у Европу. Јако је тешко ући у сам врх, бити први, други... Наравно, урадићемо да што боље одиграмо сезону. Прва и основна амбиција је излазак у Европу", рекао је Лешњак на конференцији за новинаре у Београду.

Чукаручки ће утакмицом против Радничког из Ниша почети сезону у Супер лиги. Клуб са Бановог брда претходно је играо квалификације за Лигу Европа, у којима је елиминисан од мађарског Видеотона.

Лешњак је навео да ће ова сезона бити специфична јер је промењен тим.

"Поред тога што смо већ одиграли утакмице у квалификацијама за Лигу Европе, продали смо неке играче, затворили смо буджет. Сви знамо да смо остали без Ненада Миросављевића који је престао да игра, Андрије Павловића, Бојана Остојића и Филипа Стојковића. Последња тројица су била у тиму првенства. Надам се да смо са играчима које смо довели надоместили њихове одсуство", рекао је Лешњак.

Тренер Чукаричког је казао да очекује тешку утакмицу у Нишу, пошто је Раднички квалитетан тим.

"Почетак је првенства, Раднички је донекле непознаница за нас, али очекујем да буду изузетно дисциплиновани и биће заиста тешко. Обично су утакмице на самом отварању сезоне доста непредвидиве. Потрудићемо се да пружмо максимум и остваримо добар резултат", казао је он.

Лешњак је рекао да су његови фудбалери професионалци и да не би требало да буде проблем то што су у четвртак имали тешку утакмицу против Видеотона.

"Биће највероватније промена у саставу, како би свежи играчи могли да буду на терену. Али, сви смо професионалци и ко није спреман да се прилагоди томе да одигра три утакмице у недељу дана, он и не може да буде професионалац", рекао је Лешњак.

Фудбалер Чукаричког Милан Томић, који је овог лета дошао из Радничког у ком је играо две сезоне, рекао је да ће предстојећи сусрет бити тежак, али и занимљив.

"Морамо да будемо од почетка меча концентрисани на највишем нивоу како бисмо спровели све задатке које нам тренер буде поставио. Онда верујем да ћемо остварити позитиван резултат за нас. Раднички има добар тим који краси борба, дисциплина, организација и уз све то долазе добри резултати", рекао је Томић.

Утакмица између Радничког и Чукаричког играће се сутра од 20.00 на стадиону Чаир у Нишу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво