Читај ми!

Ибрахимовић: Догодило се оно за шта су сви мислили да се неће догодити

Шведски нападач Златан Ибрахимовић свој долазак у Манчестер јунајтед упоредио је с прошлогодишњим бокс мечом између Флојда Мејведера и Манија Пакјаа, рекавши "догодило се оно за шта су сви мислили да се неће догодити".

"Веома сам узбуђен и изузетно сам задовољан. Трансфер је напокон готов. Сада је пред нама тежак рад", рекао је Ибрахимовић за клупску телевизију.

Ибрахимовић је потписао једногодишњи уговор с Манчестером. Он ће у Јунајтеду зарађивати 220.000 фунти (260.000 евра) недељно.

"Прилично лако сам донео одлуку. Упоредио бих то с бокс мечом између Мејвејдера и Пакјаа. Рекли су да се то никада неће догодити, али је до тога ипак дошло", рекао је он.

Ибрахимовић ;ће у Јунајтеду поново сарађивати с некадашњим тренером из Интера Жозеом Морињом, који је овог лета преузео "црвене ђаволе".

"Имам лепе успомене с Жозеом. Једино за чим жалим је што сам кратко сарађивао с њим. Имали смо само једну сезону, али смо тада освојили првенство Италије. Он је победник, ја сам победник. Знамо шта желимо, а и где год да одемо победићемо", рекао је Ибрахимовић.

Овај 34-годишњи нападач рекао је да га не брине што следеће сезоне неће играти у Лиги шампиона, с обзиром на то да је Манчестер претходне сезоне заузео пето место у Премијер лиги.

"Где год да сам дошао ја сам победио. Радујем се новом поглављу у свом животу. Дошао сам овде да победим, али иза свега тога стоји тежак посао", рекао је Ибрахимовић.

Тренер Манчестер јуанајтеда Жозе Морињо рекао је да Ибрахимовића није потребно представљати, јер "његова статистика говори сама за себе".

"Ибра је један од најбољих нападача на свету и фудбалер који увек пружа 100 одсто. Освојио је готово све најјаче и најважније лиге на свету. Сада је добио прилику да игра у најбољој лиги на свету. Сигуран сам да ће максимално искористити ову прилику и да ће радити напорно како би помогао клубу да дође до жељених трофеја", рекао је Морињо и додао:

"Сигуран сам да ће његов таленат одушевити навијаче на Олд Трафорду предстојеће сезоне, као и да ће његово искуство бити од непроцењивог значаја за развијање младих играча у клубу".

Бивши репрезентативац Шведске је претходне четири сезоне провео у Пари Сен Жермену, а у каријери је још играо за Милан, Барселону, Интер, Јувентус, Ајакс и Малме.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво