После 29 година, Гигс одлази из Манчестера

Бивши фудбалер Манчестер јунајтеда Рајан Гигс напустио је тај клуб после 29 година.

Како је пренео Би-Би-Си, четрдесетдвогодишњи Гигс нагодио се о условима одласка са управом клуба са Олд Трафорда, која ће се поводом тога огласити у наредним данима.

Гигсов уговор као помоћног тренера истиче за годину дана, али нови тренер екипе Жозе Морињо жели на то место да доведе свог дугогодишјег пријатеља Руија Фарију.

Пошто није успео да се договори са управом о новој функцији у клубу, Гигс је одлучио да напусти Олд Трафорд.

Велшанин има тренерску Уефину про лиценцу и може да води неки клуб у Премијер лиги. Он је у Јунајтеду био помоћник Лују ван Галу и Дејвиду Мојсу.

Гигс је као четрнаестогодишњак дошао у Јунајтедову академију и за клуб је одиграо рекордне 963 утакмице. Са 17 година постао је професионалац, а 2. марта 1991. године дебитовао је за први тим у утакмици против Евертона.

Освојио је рекордних 13 шампионских титула, две Лиге шампиона и по четири ФА Купа што га чини најтрофејнијим британским фудбалером свих времена. Такође, освојио је и девет трофеја Комјунити Шилд, Суперкуп Уефа, интерконтинентални куп и светско клупско првенство.

Доласком Дејвида Мојса 2013. године, постао је играч-тренер у Јунајтеду, а предводио је екипу у последње четири утакмице у сезони после одласка Мојса.

Гигс је представљао једну од последњих веза са ером легендарног тренера Алекса Фергусона, а један је од најодговорнијих за увођење талентованог осамнаестогодишњака Маркуса Рашфорда у први тим прошле сезоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи