Луковић: Срећа за Лигу шампиона

Капитен Црвене звезде Александар Луковић изјавио је да црвено-бели имају квалитет да се пласирају у Лигу шампиона, али да ће доста тога зависити од среће и жреба током квалификација.

Екипа Миодрага Божовића поход на Лигу шампиона креће 12. или 13. јула, када ће играти са победником дуела Валета (Малта) – Б36 (Фарска Острва). У првом мечу Малтежани су на свом терерну славили са 1:0.

"Идемо корак по корак. Сигурно је да смо фаворити у првом мечу против Малтежана или Фарана и требало би да прођемо. жеља нам је да направимо успех у Европи и уђемо у групну фазу једног од два такмичења, сви бисмо волели да то буде Лига шампиона... Ипак, има доста квалитетних екипа и пуно тога зависиће од жреба. Ако желимо елитно такмичење спремни смо за све екипе", рекао је Луковић Танјугу на припремама у Термама Чатеж.

Искусни дефанзивац истиче да је главни циљ у предстојећој сезони одбрана шампионске титуле.

"Титула је нешто што се у Звезди подразумева и очекује, то је циљ и следеће сезоне. Да ли пратим Партизан? Искрено не, јер је у току Европско првенство. Знам да им је дошло доста нових играча, али превасходно гледамо себе и како да се што пре уиграмо".

Црвена звезда је на припремама у Словенији пре два дана остварила победу против украјинске Зарије (3:1), што је према речима Луковића веома важно за самоупоздање.

"Добар резултат, иако морам да признам да су првих 25 минута били бољи и агресивнији. Можда је Зорија у овом тренутку била спремнија, али најважније је да смо победили и истрчали се. Још увек су тешке ноге, одиграли смо једну озбиљну утакмицу и добро изгледали на терену. Ради се јако и напорно и задовољан сам како екипа изгледа за сада".

Луковић је против украјинског учесника Лиге Европе у штоперском тандему играо са новајлијом Томасом Фибелом, за кога има само похвале.

"Фибел је одличан и искусан играч, дуго је играо у Русији и познајем га из тамошње лиге. Прошле сезоне фалио нам је скок у прекидима, сада ће његов долазак то знатно да поправи. Али није само он сјајан, већ и остале новајлије су се показале да могу да помогну".

Он је најавио да ће састав актуелног државног првака бити спреман када почну званичне утакмице.

"Сви смо у служби тима и најбитнији је колектив. Биће још боље, тек се упознајемо... Биће још нових играча, немамо пуно времена да се упознајемо јер нас ускоро очекује дуел у квалификацијама за Лигу шампиона", поручио је бивши фудбалер Удинезеа и Зенита.

Тренер Божовић је фудбалерима дао слободан дан, а 5. јула одиграће преостале две утакмице на припремама – један тим састаће се са словеначким прволигашем Радомљем, а други највероватније против екипе Пандури.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи