Чукарички са великом предношћу путује у Казахстан

Фудбалери Чукаричког победили су у Београду казахстански Ордабаси сa 3:0 у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европе.

Голове за Чукарички постигли су Игор Матић у 49. (једанаестерац) и 68. минуту, као и Асмир Кајевић у 51. минуту.

"Брђани" су могли и убедљивије да победе, али је Лукас Пијасентин промашио једанаестерац у седмом минуту. Ордабаси је од 29. минута имао играча мање, пошто је тада Мухтар Мухтаров добио други жути картон.

Реванш утакмица првог кола квалификација за Лигу Европе између Чукаричког и Ордабасија играће се наредног четвртка у казахстанском Шимкенту.

Чукарички је добро почео утакмицу на Бановом брду пред око 2.500 гледалаца. Екипа Милана Лешњака је имала идеалну прилику у седмом минуту да дође до вођства, али Лукас Пијасентин није реализовао једанаестерац.

Капитен Ордабасија Мухтар Мухтаров је у шестом минуту приликом извођења корнера у казненом простору повукао Ђорђа Ђурића, па је главни арбитар Фабио Версимо досудио једанаестерац. Пијасентин је преузео одговорност за извођење пенала, али је слабо шутирао, па је Сергеј Бојиченко одбранио његов ударац.

Домаћин је и поред промашеног пенала наставио са иницијативом и добром игром. После неколико покушаја са дистанце имали су "брђани" прилику у 17. минуту да додју до предности након корнера са десне стране. Пијасентин је био највиши у скоку на првој стативи, али је његов покушај главом завршио мало поред гола.

Ордабаси је од 29. минута наступао с играчем мање, пошто је Мухтаров добио други жути картон. Он је на средини терена оборио Исмаела Бека Фофану.

Иако је Чукарички имао бројчану предност на терену, у последњих 15 минута игре првог полувремена није дошао до праве шансе, а чак је Ордабаси после једне контре и покушаја Филипа Касалице са око 18 метара умало дошао до предности, али је Немања Стевановић избацио лопту у корнер.

Чукарички је на почетку другог полувремену "сломио" противника. Прво је у 47. минуту Фофана шутирао са ивице казненог простора, али је погодио пречку, да би у наставку акције Абдулин Ренат оборио једног фудбалера домаћег тима у шеснаестерцу, па је судија Версимо поново досудио једанаестерац.

Овај пут одговорност је преузео капитен Чукаричког Игор Матић, који је прецизним ударцем у 49. минуту савладао Бојиченка.

Само два минута касније после доброг проигравања Фофане ка Кајевићу, кроз одбрану Ордабасија, везни фудбалер домаће екипе је остао сам испред Бојиченка и лако га савладао за 2:0.

Наставио је Чукарички офанзивну игру у другом делу, а после доброг продора Стефана Живковића у 68. минуту по левом боку и центаршута, у казненом простору добро се позиционирао Матић, који је на првој стативи одмах шутирао и савладао Бојиченка за коначних 3:0.

Чукарички је до краја сусрета имао иницијативу, па и пар солидних покушаја, али није дошао до праве прилике за гол.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи