Председник Аргентине, Марадона и навијачи траже од Месија да остане

Легендарни фудбалер Дијего Марадона, председник Аргентине и бројни навијачи позвали су репрезентативца Лионела Месија да размотри одлуку о напуштању државног тима.

Меси је данас стигао у Буенос Аирес са осталим репрезентативцима после пораза у финалу Купа Америке од Чилеа, после извођења пенала резултатом 4:2. Меси је промашио пенал и тако у свом четвртфом финалу са државним тимом није успео да освоји трофеј, па је после утакмице саопштио да неће више играти за репрезентацију.

"Промашио сам пенал. Мислим да је за све најбоље да одем. Прво за мене, а онда и за остале. Мислим да многи то желе, многи од њих нису задовољни, као што ни ми нисмо задовољни што смо играли у финалу а нисмо освојили трофеј. Играо сам у четири финала и није ми суђено. Покушао сам... То је била ствар коју сам највише желео, алi нисам успео и мислим да је сада готово", рекао је "сломљени" Меси након пораза.

Навијачи, обучени у Месијеве дресове, чекали су по киши да се репрезентативци врате у земљу из САД. Они су пратили аутобус који је превозио играче, махали заставама и узвикивали: "Меси остани". Један од њих носио је заставу на којој је писало: "Меси волим те више од мајке".

Меси није виђен у аутобусу, али је портпарол Фудбалског савеза Аргентине Ернесто Черкис Бјало потврдио да је фудбалер Барселоне допутовао у Буенос Аирес са остатком тима.

И председник Аргентине Маурисио Макри се нада да ће Меси размотрити одлуку.

"Више него икада осећам понос. Надам се да ћемо још много година наставити да уживамо гледајући најбољег фудбалера света у нашем тиму", навео је Макри на Твитеру.

Пре почетка Купа Америке легендарни Дијего Марадона критиковао је Месија.

"Он је сјајна особа али нема оно што је потребно да буде вођа", рекао је тада Марадона.

Међутим, Марадона је синоћ "обрнуо" плочу и сада каже да Меси мора да остане у репрезентацији.

"Мора да настави! Мора да настави пошто има то у себи и то неће престати, пошто ће у Русији стећи све услове да постане светски шампион", рекао је Марадона за лист Насион.

Меси је са Аргентином изгубио и у финалу Купа Америке 2007. године од Бразила, у финалу Светског првенства у Бразилу од Немачке 2014. године и прошле године у финалу Купа Америке после пенала, такође од Чилеа.

"Сигурно је то тежак ударац. Знам колико је такмичарски настројен. Он ће се опоравити од овога", рекао је Месијев саиграч из Барселоне Ђерар Пике.

Меси је као тринаестогодишњак дошао у Барселону 2001. године и освојио све трофеје са тим клубом. До сада је, између осталог, освојио четири Лиге шампиона и осам шампионских титула, а одиграо је 531 утакмицу и постигао 453 гола.

Ипак, Меси је (пре)често на мети критика у Аргентини, пошто није освојио Светско првенство са репрезентацијом, као што је то учинио Дијего Марадона 1986. године.

Наредни такмичарски меч Аргентина ће играти у септембру против Уругваја у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године.

Аргентина је 1978. и 1986. године освојила Мундијал, али је последњу велику титулу освојила 1993. године када је тријумфовала на Купу Америке. Меси, који је у петак напунио 29 година, освојио је титулу светског првака и олимпијско злато са екипом узраста до 23 године. За државни тим одиграо је 113 утакмица и најбољи је стрелац са 55 голова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво