Читај ми!

Полетановић: Звезда није корак уназад

Нови фудбалер Црвене звезде Марко Полетановић оценио је да прелазак у тај клуб није корак уназад у његовој каријери и да се нада пласману у Лигу шампиона.

"Многи су ме питали да ли је ово корак уназад за мене, али мислим да није, јер је Звезда већа од свих белгијских клубова", рекао је 22-годишњи Полетановић на промоцији.

Полетановић ће наредне сезоне играти као позајмљен играч белгијског Гента, а Звезда ће имати право откупа уговора.
Овај 22-годишњи везни фудбалер је рекао да је оптимиста када је реч о пласману у Лигу шампиона.

"Зашто да не, могуће је. Треба ићи корак по корак. Али, сматрам да је велики успех и да изборимо Лигу Европа", рекао је Полетановић, који ће у београдском клубу носити дрес са бројем 93.

Он је каријеру почео у Војводини, из које је 2015. прешао у белгијски Гент, где није много играо, па је последњу полусезону провео на позајмици у Зулте Варегему.

"Првих шест месеци у Генту је било добро, али када сам одиграо најбољу утакмицу против Брижа, тренер ми је рекао да ћу одморити, па сам склоњен из тима. Видео сам да ме не желе, а нисам знао разлог. Рекли су ми да останем и шест месеци сам провео на клупи. Нисам био задовољан па сам отишао у Варегем, одиграо десетак утакмица, могло је боље, али добро", казао је Полетановић.

Како је рекао, главна конкуренција у тиму биће му Мичел Доналд и Дамјан Ле Талек, али даће све од себе да се избори за место у првој постави.

"Тренирам 100 одсто и ако то буде довољно, надам се да ћу да се изборим за прву поставу", рекао је Полетановић. Он је додао да није било никаквих реакција у Новом Саду због потписа за Црвену звезду.

Полетановић је навео да му много значи што ће у Звезди играти с некадашњим саиграчима из Војводине Александром Катаијем и Немањом Супићем, као и то да познаје много њих, што из млађих репрезентативних селекција, што оних против којих је играо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво