Јокановић:"Добили смо шта смо тражили"

Тренер Партизана Славиша Јокановић изјавио је уочи утакмице лиге Купа УЕФА против италијанске Сампдорије да је његова екипа добила оно што је прижељкивала на старту сезоне - учешће у европском купу.

"Имам привилегију да водим тим Партизана у овом такмичењу и од три резултата које можемо да постигнемо нас интересује само један - победа", рекао је Јокановић данас на конференцији за новинаре.
Млади тренер сматра да ће утакмица против искусне екипе Сампдорије бити "ветар у леђа" његовом тиму, с обзиром на то да је цео капацитет стадиона распродат и да је он са сарадницима добро простудирао могућности атрактивног противника.
"Сампдорија и Партизан дефинитивно играју различит фудбал. Италијани тешко испуштају вођство ако га стекну, али и тешко сустижу предност ривала. Једини индивидуалац у екипи је Антонио Касано, који својим решењима сам може да одлучи утакмицу, али сви остали играју веома организовано и добро су тактички потковани", оценио је Јокановић игру Сампдорије.
Он је избегао причу о својој екипи, али, с обзиром на то да је португалски интернационалац Алмами Мореира присуствовао конференцији за медије, вероватноћа је да ће овај фудбалер после једне утакмице паузе поново бити у стартној постави "црно-белих".
"Можда је за неке Партизан најслабији у Ц групи, али то може да буде добра ствар за нас. Састав групе је стварно импозантан, али на терену то ништа не мора да значи", рекао је организатир игре београдског клуба. Медијске спекулације да је Партизан неискусна екипа за тако јако такмичење Мореира је демантовао тврдећи да ће се многи у Европи изненадити када буду видели Партизан на делу. Он сматра да у предстојеће четири утакмице у групи "црно-бели" могу да покажу своје право лице.


"Лично сам спреман за дуел са Сампдоријом и неће ми бити важно да ли ћемо гол постићи на почетку или на крају утакмице. Најважније је за све нас да освојимо три бода, јер је то на старту такмичења веома битно", оценио је Португалац.
Јокановић и Мореира су се сложили да је Сампдорија права "машина" која добро ради свој посао, да се одлично организује и тактички игра изванредно.
"Све до водећег гола Милана у последњој утакмици италијанског првенства, Сампдорија је деловала веома добро. Тактички и организационо су обучени до најситнијих детаља. У нашој екипи, поред организације има и доста импровизације, што у појединим тренуцима може да буде пресудно за исход утакмице", објаснио је Јокановић.
Фудбалери италијанског клуба су у току дана допутовали у наш главни град, где ће од 18,30 часова одржати тренинг.
Утакмица између Партизана и Сампдорије игра сеу четвртак од 21 час.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво