Сукоб Балака и селектора Лева због неиграња Фрингса

Селектор фудбалске репрезентације Немачке Јоаким Лев изјавио је данас да је изненађен критикама које је на његов рачун изнео капитен екипе Михаел Балак.

Балак је замерио Леву што је на утакмицама репрезентације прошле недеље ставио на клупу Торстена Фрингса. Балак је навео да Фрингс није заслужио такав третман јер већ годинама игра у репрезентацији.

"Веома сам изненађен изјавом Балака, а разочарао ме је што је јавно изнео такве критике на мој рачун", рекао је Лев.

Лев је додао да ће Балак, упркос јавном иступу, остати важан члан националног тима Немачке, али је истакао да стартну поставу може да саставља само селектор.

Председник немачког савеза Тео Цванцигер затражио је од Балака да све несугласице са селектором реши у "четири ока", а не да користи медије за јавну расправу.

Немачка је прошле недеље савладала Русију и Велс у квалификацијама за Светско првенство 2010, чиме је, према речима Цванцигера, селектор Лев потврдио да је био у праву када је на терен извео неке од млађих играча у националном тиму.

Фрингс, који ускоро пуни 32 године, одиграо је само седам минута у мечу са Русијом, а након седења на клупи на утакмици са Велсом, изјавио је да размишља о завршетку репрезентативне каријере.

"Фрингс тренутно можда није у доброј форми, али и даље игра на високом нивоу. Ако више није потребан, то би требало отворено да му се каже. Најмање што је заслужио као истакнути репрезентативац је поштовање", објаснио је Балак.

Балак, који је тренутно капитен Немачке, за национални тим је одиграо 89 утакмица и постигао 39 голова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи