Бекам од јануара у дресу Милана

Бивши капитен фудбалске репрезентације Енглеске Дејвид Бекам од јануара ће играти за екипу Милана, рекао је потпредседник италијанског клуба Адријано Галијани.

"Бекам жели да дође у Милан и ми желимо њега. Он ће доћи у јануару и тада ћемо са њим потписати уговор до краја сезоне. То је сјајна ствар за нас, тренер Анћелоти моћи ће да рачуна на њега и у Купу УЕФА", рекао је Галијани за дневник "Коријере дело Спорт".
Галијани је додао да ће долазак Бекама додатно обрадовати навијаче Милана, који већ имају прилику да уживају у "чаролијама" Бразилаца Каке, Роналдиња и Пата.

"Бекамов долазак ће додатно напунити наш стадион. Са њим, Каком и Роналдињом, то ће бити 'тим снова'", казао је Галијани.
Пошто Бекам има важећи уговор са Лос Анђелес Галаксијем, у Милан би највероватније дошао као позајмљени играч.
Сезона у америчкој фудбалској лиги завршава се крајем године, после чега ће Бекам доћи да тренира у Милан, а након тога ће и потписати уговор са вишеструким прваком Европе.
Тренер Милана Карло Анћелоти није крио задовољство због могућности да добије још једног сјајног фудбалера.
"Био бих изузетно задовољан уколико бих у јануару могао да рачунам на Бекама. Реч је о великом спортисти и врхунском професионалцу и ако заиста буде могао да остане код нас до краја сезоне, биће то сјајно", рекао је Капело.
Пошто Галакси није успео да избори пласман у плеј оф, Бекам ће последњу утакмицу у сезони за свој клуб одиграти у суботу. За сада, међутим, није познато на који начин ће Милан успети да добије дозволу америчког клуба да га задржи до краја маја, јер би то значило да ће Бекам пропустити скоро месец и по дана на почетку наредне сезоне у Америци.
Бекам је изјавио да би играњем у Милану практично осигурао статус репрезентативца Енглеске до краја квалификација за првенство света, а самим тим би задржао и шансе да заигра на Мондијалу у Јужној Африци 2010. године.
Бивши капитен репрезентације у дресу са националним грбом одиграо је 107 утакмица, једну мање од Бобија Мура, а 18 мање од рекордера Питера Шилтона.
Енглески репрезентативац је у лето 2007. прешао из мадридског Реала у ЛА Галакси. За амерички тим Бекам је до сада одиграо 29 утакмица и постигао пет голова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво