Муслин: Победи се не гледа у зубе

Селектор Србије Славољуб Муслин рекао је, после тријумфа над Израелом, да не треба победи гледати у зубе. Муслин је оценио да је тријумф важан због самопоуздања играча.

"Почели смо са много дебитаната, са играчима који нису играли заједно. То није штимало, али победи не треба гледати у зубе. Важно је психолошки што смо победили, да играчи врате самопоуздање", рекао је Муслин после утакмице у Новом Саду.

Србија је победила Израел са 3:1 у пријатељској утакмици и тако забележила други тријумф од када је Муслин преузео место селектора репрезентације.

"Можемо да будемо задовољни, посебно другим полувременом. Треба бити реалан, 3:1 је победа, али није све у реду. Важно ми је како су се играчи понашали. С времена на време, то је било одлично", објаснио је Муслин.

Селектор је после новинарског питања истакао да репрезентација жели да игра "брже, атрактивније, ефикасније".

"Тежимо ка томе, али није лако то направити. Радимо. Не иде нам у прилог то што мењамо много играча, али хтео сам да видим све. Видео сам могућности младих. Још су млади, фали им искуство, које је веома важно. У другом полувремену сам ставио играче који редовно играју у добрим лигама и све је деловало другачије", рекао је Муслин.

Наредни противник Србије биће Русија, а утакмица ће се играти 5. јуна у Монаку и то ће бити последња утакмица "орлова" пред почетак квалификација за СП.

Србија је утакмицу играла у Новом Саду пред око 10.000 гледалаца.

"Хвала на подршци, без навијача не може да се игра фудбал. Својим односом, резултатом и дисциплином смо се одужили на неки начин. Атмосфера је била предивна. Надам се да ће тако бити и даље и да ће бити све више навијача на стадиону када игра репрезентација", рекао је Муслин.

Капитен Србије Бранислав Ивановић срећан је због победе над Израелом.

"Победили смо и то радује. Најважније је победити екипе које су квалитета сличног теби. Ове припремне утакмице смо базирани на раду на тренинзима и оним што би селектор хтео да види од нас. Наредна утакмица ће показати колико смо спремни за квалификације", рекао је Ивановић.

Он је оценио да Србију очекује озбиљан меч са Русијом.

"Русија је озбиљна репрезентација, екипа која има континуитет, много квалитетних играча. То ће им бити генерална проба за Европско првенство, тако да нас очекује јако тешка утакмица, да видимо где смо у односу на једну од најбољих екипа у Европи", оценио је Ивановић.

Лука Миливојевић је истакао да му је драго због нове победе.

"На овом нивоу нема пријатељских утакмица. Једном смо се опекли, против Чешке. Желим да захвалим публици, која нас је подржала у великом броју", рекао је Миливојевић.

Према његовим речима, циљ му је да се наметне селектору и да да све од себе и да је на селектору избор ко ће играти у квалификацијама

Александар Митровић је рекао да је победа битна због атмосфере у екипи.

"Нова је тактика, много нових играча и битно је због атмосфере у тиму да смо добили две утакмице заредом. Сада идемо на победу и против Русије", казао је Митровић.

Нападач Њукасла је добио посебне овације новосадске публике.

"Увек је лепо када те људи воле, када ти скандирају. Лепо је када дођеш кући и када играш за своју земљу. Заиста је леп осећај", рекао је Митровић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво