Исламска држава планирала напад на енглеске навијаче на Евру?

Борци такозване Исламске државе планирали су бомбашки напад на навијаче "Три лава" (енглеске фудбалске репрезентације) за време утакмице са Русијом на предстојећем Европском првенству, објавили су британски медији.

Како тврде острвски медији, борци ИД планирали су да напад изведу са бомбашем самоубицом, оружјем, чак и дроновима који би распршивали хемијско оружје на навијаче за време утакмице са Русијом у Марсељу.

Полиција каже да је на лаптопу који је користио Салах Абделаслам (организатор напада на Париз и Брисел) пронашла планове за напад на навијаче који се окупљају 11. јуна, преноси британски "Сан".

Како пише тај таблоид, највише се страхује да Абделасламови следбеници поседују његове планове и намеравају да спроведу даље нападе упркос његовом хапшењу.

Шефови служби безбедности Велике Британије указују на опасност да исламски екстремисти планирају да пуцају на навијаче ван стадиона, док на пример пију пиво по пабовима, ван "фан-зона".

"Барови пуни веселих, пијаних навијача су врло лака мета", упозорио је један високи полицијски званичник и додао да су због адекватних мера предострожности појачали сарадњу са француским колегама.

Европско првенство одржава се у више градова у Француској од 10. јуна до 10. јула.

Европска фудбалска унија, после терористичких напада у Бриселу, издала је у марту саопштење у којем наводи да ће предстојеће Европско првенство у Француској бити организовано на највишем безбедносном нивоу.

Премијер Француске Мануел Валс је после прошлогодишњих напада у Паризу рекао да ће Првенство бити одржано и да ће то бити најбољи одговор терористима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво